امروزه "امنیت"، یکی از اولویت های مورد نظر در کلیه ساختمان ها اعم از مجتمع های مسکونی، ادارات دولتی، مراکز تجاری و فروشگاهی، مراکز صنعتی، پارکینگ ها و کلیه محل های تجمعات به شمار می رود؛ تا آن جا که هر کجا صحبت از امنیت و آرامش به میان می آید، یکی از ابزار مورد نظر برای پیاده سازی امنیت، سامانه های دوربین مدار بسته به شمار میروند که به طور ۲۴ ساعته به پایش منطقۀ تعریف شده برای آنها می پردازند.
در این پُست، شرکت خدمات حفاظتی اشل قصد دارد تا در مورد تعمیر دوربین مدار بسته در محل و نصب خدمات بعد از فروش مربوط به آنها با شما صحبت کند. بنابراین اگر شما نیز به دنبال پیمانکار صلاحیت دار و دارای پیشینۀ حرفه ای خوب برای تعمیرات دوربین مدار بسته در محل و به ویژه تعمیرات دوربین مداربسته در تهران و سایر نقاط کشور می گردید، این پست چند دقیقه ای را از دست ندهید.
درب اتوماتیک از دیگر محصولات برای افزایش ایمنی است.
نکات مهم در نصب و تعمیر دوربین مدار بسته
بدون تردید در نظر گرفتن شرایط اقلیمی و بازه تغییرات آب و هوایی و فصلی، یکی از مهم ترین نکات در زمینه طراحی و مکان یابی سریع دوربین های مداربسته می باشد و هرگونه اختلال در این زمینه می تواند خسارت های جبران ناپذیری به همراه داشته باشد؛ ضمن این که مالک/ مدیر نیز به خواسته های پایشی خود نخواهد رسید.
انتخاب فناوری دوربین مدار بستۀ مورد استفاده در مکان
نخستین نکته ای که در گزینش کابل دوربین مدار بسته و کابل گذاری دوربین مدار بسته باید به آن توجه شود این است که آیا شما می خواهید از دوربین مدار بسته تحت شبکه استفاده کنید، یا دوربین مدار بسته آنالوگ.
محل نصب تجهیزات و سیستم های مربوط به دوربین مدار بسته
محل نصب دوربین مدار بسته
محل نصب دستگاه DVR و سیستم های سِرور
محل قرار گیری مانیتورها
نقشۀ کابل گذاری دوربین مدار بسته و سیم اندازی سیستم ها
ارزیابی مکان مناسب برای استقرار دوربین مدار بسته
برای پوشش مناسب تصویری در یک محیط، باید محیط مورد نظر مشتری را به مستطیل هایی تقسیم بندی کرد که طول هر تصویر به اندازۀ بیشینه بُرد مفید دوربین به شرط ارائۀ یک تصویر با کیفیت و واضح باشد.
به منظور پوشش دادن به محیط داخل این مستطیل و با در نظر گرفتن ارتفاع اشیایی که در منطقه وجود دارند، و یا دستگاه هایی که امکان دارد مانع دیده شدن در دوربین شوند، دو دستگاه دوربین را در دو رأس مقابل یکدیگر به گونه ای قرار می دهیم که یک همپوشانی تصویری با همدیگر داشته باشند.
به منظور پوشش های تصویری پیرامون محیط نیز پس از در نظر گرفتن دست کم یک دستگاه دوربین ثابت برای هر گیت ورودی و خروجی که بتوان تردد آنها را تحت پایش قرار داد، باید محیط خارجی را نیز به گونه تقسیم بندی کرد که فاصله دوربین های بعدی به اندازۀ برد مفید و قابل تشخیص در دوربین قبلی باشد. راستای استقرار دوربین ها باید به صورت متوالی و هم جهت باشد تا هر دوربین بتواند دوربین بعد از خود را ساپورت کند. البته در جهت گیری دوربین ها باید به گونهای عمل شود که از تابش مستقیم نور خورشید در امان باشند.
کابل گذاری دوربین مدار بسته
یکی از بخش های مهم در پروسۀ نصب دوربین مدار بسته، کابل گذاری آن است. مسیر کابل ها، نوع کابل های مورد نظر، طراحی نقشه دوربین مدار بسته، کابل کشی برق، کابل کشی دیتا، برچسب زدن و مدیریت کابل های دوربین مدار بسته، همگی از جمله مواردی هستند که باید در زمینۀ کابل گذاری دوربین مدار بسته در نظر گرفته شوند. در صورتی که در گزینش نوع کابل، تردید دارید و به جمع بندی نهایی نرسیده اید، می توانید کابل شبکه و کابل کواکسیال را به طور هم زمان بکشید. البته می توانید تنها از کابل شبکه استفاده نمایید و در صورتی که دوربین مدار بسته در بستر آنالوگ را انتخاب کردید، از ویدیو بالون استفاده کنید.
توجه داشته باشید که فرآیند اصلی کابل گذاری برای دوربین های مدار بسته باید تا حد امکان، پیش از سفیدکاری دیوارها صورت پذیرد تا کابل ها ضمن پنهان بودن در زیر کار، از مقاومت بالایی در قبال شرایط اقلیمی و اقدامات خرابکارانۀ احتمالی برخوردار باشند.
نوع کابل مورد نیاز برای اتصال DVR به مانیتورها
در نصب و راه اندازی سیستم دوربین مدار بسته، معمولاً مانیتور در نزدیکی DVR نصب می شود. لذا نیاز به کابل کشی زیادی برای مانیتور وجود ندارد و در زمان راه اندازی سیستم می توانید از یک کابل HDMI و یا VGA چند متری استفاده کنید.
برای سایر مانیتورها، بنابر مکان دستگاه مدیریت تصویر و مانیتور، می توان از کابل کواکسیال، شبکه و یا کابل HDMI استفاده کرد:
اگر دستگاه DVR دارای خروجی AV باشد، برای سیم کشی و انتقال تصاویر می توانید از کابل RG59 یا RG60 استفاده کنید.
اگر فاصلۀ مانیتور نسبت به دستگاه DVR زیاد باشد و مراحل سفیدکاری ساختمان در حال پایان باشد، باید تصمیم بگیرید که کابل نمایش را از بین کابل HDMI و یا CAT-5 کابل ارتباطی مناسب انتخاب کنید.
کابل HDMI انعطاف پذیر نیست. لذا در مسافت های طولانی می تواند با مشکلاتی از جمله قطعی و نویز و پارازیت مواجه شود.
اگر از کابل شبکه استفاده می کنید، می توانید از یک مبدل شبکه به HDMI استفاده کنید؛ که شامل یک جعبه کوچک است که به انتهای هر کابل CAT-5 متصل می شود.
اگر DVR فقط یک خروجی HDMI مانیتور داشته باشد، به یک اسپلیتر HDMI هم نیاز دارید.
حالا سیستم شما برای اتصال کابل خود به دوربین های امنیتی، DVR و دستگاه های دیگر آماده است.
نکات مهم در زمان نصب دوربین های مدار بسته
ارتفاع دوربین مدار بسته
ارتفاع دوربین مدار بسته بستگی به مساحت محیط تحت پوشش آن و نوع کنترل مورد نیاز دارد. در محیط هایی که از وسعت زیادی برخوردار نیستند و سقف کوتاهی دارند، با توجه به این که وضوح تصاویر چهرۀ افراد از اولویت برخوردار است، دوربین باید به گونه ای نصب شود که راستای دید آن بسیار مایع و از مقابل چهره افراد باشد. اگر در همین مکان از دوربینی در ارتفاع بالاتر استفاده شود، راستای دید دوربین به ناچار رو به پایین خواهد بود و تصاویر گرفته شده از بالای سر افراد می باشد که بدین ترتیب شناسایی و چهره نگاری آنها را با دشواری مواجه می گردد.
در محیطهای باز که معمولاً مساحت گسترده تری دارند و همچنین در مواردی که از دوربین های چرخشی برای پوشش کامل استفاده می شود، می توان دوربین را در ارتفاع های بالای چهار متر هم نصب کرد. البته باید به گونه ای برنامه ریزی شود که برای این کار از پایه های مستحکم یا دکل های با مقطع مثلثی و دارای پایه بتنی استفاده شود تا در مواقعی که نیاز به وضعیت زوم تصویر وجود دارد، حرکات و لرزش های بسیار ضعیف ناشی از حرکت باد مانع از وضوح تصویر نشوند.
زاویه دید در دوربین های مدار بسته
در دوربین های مدار بسته، زاویه دید از روی لنزهایی که بر روی آن سوار شده اند تعیین می شود؛ که این مقدار قابل تغییر نیز می باشد. هر چقدر زاویه دید بازتر باشد، محیط گسترده تری در تصویر مشاهده می شود و اجزای تصویر کوچک تر می شوند و برعکس هر چقدر زاویۀ لنز کمتر باشد، محیط کمتری تحت پایش قرار دارد و اشیاء بزرگ تر به چشم می خورند.
برای این منظور در محیط هایی که نیاز به پوشش تصویری عمودی هست، از لنزهایی با زاویه باز استفاده میکنیم و در نتیجه برای پوشش کامل، نیاز به تعداد دوربین کمتری خواهیم داشت. به همین ترتیب در محیط هایی که نیاز به کنترل جزئیات بیشتر میباشد از لنزهایی با زاویۀ بسته و با قابلیت بزرگنمایی استفاده می کنیم. بدین ترتیب در این محیط ها نیاز به استفاده از دوربین های بیشتری خواهد بود.
در نظر گرفتن آثار ناشی از تابش خورشید
یکی از مهم ترین نکاتی که باید در زمان انتخاب محل دوربین های مدار بسته در نظر گرفته شود بحث تأثیرات نور خورشید است. با توجه به مخرب بودن تشعشعات شدید خورشید و تغییر کردن جهت حرکت آن، همواره شاهد پدیدۀ پس زمینه نورانی خواهیم بود که باعث سیاه شدن تصویر سوژه میشود و باید تا حد امکان موقعیت استقرار دوربین ها به گونهای باشد که جهت آنها پشت به نور باشد نه در مقابل آن.
در مواردی که نتوان جهت دوربین را پشت به نور در نظر گرفت، باید ارتفاع محل قرار گرفتن آن را بالا ببریم و جهت دوربین را به سمت پایین مایل کنیم تا با استفاده از سایه بان دوربین بتواند از ورود شدت نور خورشید به آن جلوگیری کند. این مشکل در فصول پاییز و زمستان که خورشید مایل می تابد، چشمگیرتر است.
نکته دیگری که باید در مکان یابی دوربین های مدار بسته در نظر گرفته شود، وجود روزنه های نورانی در محیط های سرپوشیده است. پنجره ها، درب ها و بازتابش نور خورشید در سطوح صیقلی فضای پوشیده میتوانند مثل پرتوهای نور خورشید، البته با شدت کمتر، ایجاد مزاحمت کنند.
کنترل مبادی تردد افراد
در یک سیستم حفاظتی، نصب دست کم یک دوربین ثابت برای کنترل ورود و خروج ضرورت دارد. مکان نصب این دوربین باید طوری تنظیم شود که در طول شبانه روز تمامی تردد فردی و خودروی را تحت پایش قرار دهد؛ به گونهای که در صورت بروز هر گونه اتفاق ناگوار بتواند چهره و سایر مشخصات بدنی افراد یا خودروهایی که از قبل ذخیره کرده است را با وضوح کامل شناسایی نماید.
نورپردازی برای دوربین مدار بسته
دوربین های مدار بسته به صورت شبانه روزی در حال فعالیت هستند. لذا به طور مداوم نیاز به تأمین نوری دارند. دوربین ها در زمان روز از نور طبیعی محیط استفاده می کنند؛ ولی در زمان شب که محیط تاریک است یا در محلهایی که سرپوشیده هستند و از نور طبیعی بهره چندانی ندارند، نیاز به منابع نوری مناسب و پیوسته دارند تا بتوانند بهترین پوشش محیطی را به همراه آورند.
برای تأمین نور دوربین هایی که در محیط های مسقف نصب شدهاند، بهترین نور، نور سفید است. زیرا استفاده از نورهای غیر سفید بر روی سطوح ایجاد بازتابش رنگی می کند و با ایجاد یک هالۀ رنگی مجازی امکان تشخیص دقیق رنگ ها را از بین می برد. در محیطهای باز هم برای تأمین نور می توان از پروژکتورهای مخصوص دید در شب یا پروژکتورهای مادون قرمز استفاده کرد. به خاطر داشته باشیم یکی از شرایط مهم در نورپردازی، عدم امکان خراب کاری در سیستم تأمین نور و قطع کردن روشنایی محیط می باشد.
در نظر گرفتن همپوشانی تصویری در دوربین های مدار بسته
یکی از نکات مورد نظر در نصب دوربین های مداربسته که اهمیت بسیار زیادی دارد، تعیین محل استقرار آنها به گونه ای است که هیچ همپوشانی تصویری با هم پیدا نکنند و در عین حال هیچ منطقه ای از دیدرس آنها خارج نباشد. در یک سیستم مدار بستۀ استاندارد، آرایش دوربین ها باید به گونه ای باشد که خارج شدن هر شیء متحرک از یک دوربین، همزمان با وارد شدن آن به حوزۀ دوربین بعدی باشد که این مسئله باعث افزایش قابل ملاحظۀ امنیت سیستم و استفاده از پوشش حداکثری آنها می باشد.
نصب درست کابل و اتصالات
گزینش درست کابل برای دوربین های مدار بستۀ مورد نیاز با توجه به تعداد آنها و فاصله ای که از مرکز کنترل دارند، صورت میگیرد و اجرای درست داکت گذاری و کابل کشی، منطبق بر دستورالعمل های مهندسی است تا به مدد آن از ایجاد نویز و پارازیت بر روی تصاویر پیشگیری به عمل آید. استفاده از داکت، کانال و لولۀ فلکسی مناسب برای پوشش کابل ها می تواند تا حد زیادی جلو خرابکاری در سیستم را بگیرد و ضریب امنیت آن را افزایش دهد. در چنین مواقعی پیشنهاد ما استفاده از کانال و داکت در فضای بسته و همچنین استفاده از لوله فلکسی یا لوله فلزی در فضاهای روباز برای داکت گذاری دوربین های مدار بسته می باشد. در اجرای سیستم مدار بسته، استفاده از اتصالات پرس شدنی استاندارد و کدگذاری مسیرها و کابل ها کاملاً ضرورت دارد.
اعلام مجهز بودن محیط به دوربین مدار بسته
یکی از نکاتی که در زمان نصب دوربین مدار بسته باید در نظر گرفته شود، محسوس بودن دوربین مدار بسته است. وجود دوربین های مداربسته ای که حضور آنها توسط مراجعین احساس شود، موجب ایجاد حس بازدارندگی از بروز خطا و اشتباه و پیشگیری از فعالیت های مجرمانه و تبهکارانه از سوی مجرمین می باشد.
تعمیر دوربین مداربسته
دوربین های مدار بسته، زیرمجموعۀ سامانه پایشی و کنترلی ساختمان ها به شمار می روند. به همین دلیل آگاهی از تمامی قسمت های یک سامانۀ مدار بسته می تواند به افزایش عمر سیستم و ارتقاء عملکرد تصویربرداری آن کمک کند. زمانی که سیستم های مدار بسته جدید توسط کارشناسان نصب و راه اندازی میشوند، ممکن است با یک سری ایرادات و اشکالاتی همراه باشند که این ایرادات می توانند در فرآیند تصویرگیری درست اختلال ایجاد کنند و کیفیت تصاویر دوربین را تحت تأثیر قرار دهند.
دوربین هایی که مدت زمان زیادی در حال کار هستند نیز ممکن است دچار یک سری مشکلات شوند. نکتۀ مهم در زمینه این سیستم ها این است که در صورت بروز هرگونه اشکال در هر یک از بخش ها بهتر است موضوع با کارشناسان زبده مطرح و از آنها برای رفع این مشکلات کمک گرفته شود. شایان ذکر است که عیب یابی دوربین های مدار بسته باید توسط متخصصان فنی صورت گیرد. معمولاً قطعی دوربین های مدار بسته مشتمل بر قطعی کابل، خرابی سوکت و پورت های خروجی می باشد.
مهم ترین مشکلات دوربین های مدار بسته
یک سیستم مدار بسته از اجزای گوناگونی تشکیل شده است؛ که هر یک از این قسمت ها می توانند دچار مشکل شوند. در اینجا به برخی از مهم ترین عیوب مربوط به دوربین مدار بسته اشاره می کنیم:
عدم عملکرد صحیح در بزرگ نمایی و زوم
تصویر برفکی
نیاز به بروزرسانی منوی OSD دوربین مدار بسته
خاموش شدن دوربین مدار بسته
عدم چرخش دوربین مدار بسته
عدم پخش صدا
نویز زیاد دوربین مدار بسته در تصاویر حاصل
ناکافی بودن میزان نور دوربین مدار بسته
ایرادات مربوط به دستگاه ضبط کننده تصاویر (DVR)
DVR با هارد دیسک هماهنگ نیست
DVR نمی تواند تصاویر را نمایش دهد
DVR تصاویر را ذخیره نمی کند
روشن نشدن دستگاه DVR روشن نمی شود
تنظیمات DVR به درستی عمل نمی کند
دستگاه های DVR و دستگاه NVR صدا دارند ولی تصویر ندارند
دستگاه های DVR و NVR، در حین کار کردن داغ می شوند
شایان ذکر است که هر یک از مشکلات بالا باید توسط کارشناسان تعمیر دوربین مدار بسته برطرف شوند و از واگذاری تعمیر به افراد متفرقه و فاقد مهارت کافی باید جلوگیری شود.
متداول ترین مشکلات مربوط به دوربین مدار بسته و چگونگی رفع آنها
یکی از متداول ترین مشکلاتی که ممکن است پس از نصب دوربین مدار بسته ایجاد شود این است که دوربین تصویر ندارد. برای بررسی این مشکل ابتدا از وجود برق در سیستم مطمئن شوید. فیش ها و کابل ها را امتحان کنید و پس از بررسی آنها به سراغ سیم های داخلی دوربین مدار بسته بروید. وقتی از وجود برق در سیستم مطمئن شدید، به سراغ منبع تغذیه دستگاه بروید. در برخی موارد ممکن است از یک منبع تغذیه برای چند دوربین استفاده شود.
در این صورت باید اتصالات ورودی و خروجی آداپتور دوربین مدار بسته بولت را بررسی کنید. اگر دستگاه DVR یا خود دوربین مدار بسته نتوانند تصویر را به درستی ذخیره سازی کنند، باید هارد دیسک را از نظر ظرفیت نگهداری مورد بررسی قرار دهید. هرگونه اُفت ولتاژ و آمپر می تواند بر روی کیفیت تصویر اثر داشته باشد.
دانش فنی و تخصصی مورد نیاز برای تعمیر دوربین مدار بسته
هرگونه تعمیر دوربین های مدار بسته، با توجه به پیچیدگی تجهیزات داخلی و مدلی که دستگاه دارد، نیازمند یک دانش تخصصی و مهارت خاص می باشد. تعمیرکار دوربین مدار بسته باید اطلاعات کاملی در زمینه قطعات الکترونیکی داخلی دوربین و وظیفه هر یک از آنها در اختیار داشته باشد. سرفصل هایی که در تعمیر دوربین مداربسته اهمیت دارند، به این ترتیب هستند:
آشنایی با قطعات الکترونیکی
آشنایی با انواع مختلف دوربین های مدار بسته
آشنایی با مراحل تصویربرداری دوربین ها
عملکرد لنزها و انواع آنها
آشنایی با حسگرها
چگونگی باز و بسته کردن دوربین مدار بسته
اتصال DVR به شبکه اینترنت
تنظیمات مربوط به دوربین و دستگاه های ضبط کننده تصویر
چگونگی نصب نرم افزارهای کاربردی دوربین ها
نصب و تنظیم مدار داخلی دوربین
چگونگی رفع نویز در دوربین مدار بسته
تنظیم و اتصال کابل ها و سیم ها
انواع هارد دیسک ها و اجزای آنها
دانش سخت افزاری
برخی از انواع گوناگون دوربین های مدار بسته، مثل دوربین های دام و دوربین های اسپید دام که عملکرد چرخشی دارند، ممکن است از ناحیه موتور دچار اختلال شوند و در نتیجه چرخش آنها دچار اختلال گردد. در روند تعمیر دوربین مدار بستۀ چرخشی، باید بازرسی فنی موتور دوربین هم جز چک لیست بازدید باشد.
چگونگی تعویض قطعات مهم دوربین مدار بسته در زمان تعمیر
برای تعمیر دوربین مدار بسته با توانایی دید در شب، نخست باید بدنۀ دوربین باز شود. دوربین های مادون قرمز دارای چند لامپ LED هستند، که در صورت خرابی هر یک از آنها میتوان به راحتی جایگزین نمود. بعد از لامپ ها نوبت به لنزها می رسد. برای تعویض لنز دوربین مدار بسته اول باید پیچ اطراف آن را باز کنید و لنز را جایگذاری کنید. تعویض لنز نیاز به دقت بالایی دارد؛ چراکه برای این کار باید چرخ دندهها در یکدیگر کلاف شود. قطعۀ دیگری که ممکن است در دوربین مدار بسته دچار اختلال شود، سنسور است. سنسورها، قطعۀ مربع شکلی هستند که دقیقاً پس از لامپ های LED قرار گرفته اند.
به طور کلی تمام مشکلاتی که برای دوربین مدار بسته ایجاد می شوند، در نحوه اتصال سیم ها، سنسورها، لامپ مادون قرمز و دستگاه DVR خلاصه می شوند.
اگر قصد تعمیرات دوربین مدار بسته در تهران را دارید، به شما پیشنهاد می کنیم پیش از هر گونه اقدامی در این زمینه، با تیم فنی و کارشناسان مشاور در شرکت خدمات حفاظتی اشل در تماس باشید و کار نصب و تعمیر دوربین مدار بسته را به شرکت اشل با پیشینۀ بیش از دو دهه فعالیت تخصصی در زمینه نصب دوربین مدار بسته و تعمیرات انواع دوربین های مدار بسته واگذار کنید.
نصب و تعمیر دوربین مدار بسته
دوربین مداربسته یکی از سیستمهای امنیتی ضروری برای ساختمانهای مختلف محسوب میشود که نقش بسیار موثری در افزایش امنیت ساختمانها دارد. نصب و تعمیر دوربین مدار بسته باید به صورت تخصصی انجام شود تا از خرابیهای احتمالی در آینده جلوگیری گردد. تعمیرات دوربین مداربسته و نصب دوربین مداربسته، از جمله خدماتیاند که توسط شرکتهای معتبر در سراسر کشور و تهران ارائه میشوند.
افرادی که به تازگی اقدام به خرید دوربین مداربسته کردهاند، میبایست برای نصب آن از شرکتهای نصب و تعمیر دوربین مدار بسته کمک بگیرند. در غیر این صورت شرکت فروش دوربین مداربسته، هیچ مسئولیتی در قبال عدم نصب صحیح دوربین مداربسته نخواهد داشت. با توجه به اهمیت نصب و تعمیرات انواع دوربین مدار بسته، در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت کنیم.