دوربین HD

دوربین HD

مقایسه سیستم های کنترل نور HLC/DWDR/BLC/WDR

یکی از مواردی که اکثرا ما را در دریافت تصویر دچار مشکل می کند این است که یا اختلاف زیادی در سطح نور در محیط های مختلف داریم و باعث ایجاد ا ختلال در دریافت تصویر واضح در محیطی با تفاوت نور زیاد و کنتراست بالا داریم.

همانطور که مستحضر هستید نور شدید زمینه باعث می شود فضای پشت اشیاء یا اشخاص نور بسیار زیادی داشته باشد که نتیجتا تصویری که ما از اشیاء خواهیم داشت تاریک خواهد بود. به همین دلیل می بایست از راهی یک مقابله نوری ایجاد کنیم تا تعادل ایجاد شود و اشیاء تیره دیده نشوند.

مجموعا کنترل نور در شبانه روز با استفاده از تکنیک های HLC/DWDR/BLC/WDR ممکن می باشد.

محدوده داینامیک پهناور (Wide Dynamic Range) WDR به مقدار توانایی دوربین مدار بسته در دریافت تصاویر در فواصل نوری مختلف گفته می شود. با این سیستم برای دریافت تصویر شفاف از دو میکرو پروسسور استفاده می گردد. یک چیپ ست تصاویر شفاف و چیپ ست دیگر تصاویر نقاط تاریک را دریافت می کند و با ترکیب این دو ، تصویری با وضوح تصویر بالا دریافت می کنیم. در کنار محاسن این توانایی ایراداتی هم در این سیستم وجود دارد و آن این است که میزان Track در قسمت های تاریک بیشتر است.

سیستم دیجیتال این گستره (DWDR) عینا همان عملیات را به صورت دیجیتال انجام می دهد ولی در مقیاس ضعیف تر.

با سیستم BLC (Back Light compensation) در فضایی با نور زمینه فراوان تعادل نوری ایجاد می شود اما فرقی که این سیستم با WDR و DWDR دارد این است که در این شیوه Detail بخش شفاف حذف می گردد و عمدتا فضاهایی مطرح می شوند که با سبک شدن دیافراگم دوربین تیره می شود. سیستم دیگری که جهت متعادل سازی و کنترل نور مخصوصا در تاریکی از آن استفاده می شود HLC (Hight Light compensation) می باشد بیشترین استفاده از این سیستم زمانی صورت می گیرد که یک منبع نور قوی مثل چراغ روشن در تصویر باشد. در این شیوه نور منبع تحتت تاثیر قرار گرفته می شود تا بخش هایی که نور کمتری دارند هم قابل رویت باشند.


سیستم دوربین HDCVI


سیستم HDCVI مخفف (High Definition Composite Video Interface) در دوربین های مداربسته سیستم تصویری است که در جهت بالا بردن کیفیت ویدئو در دوربین های آنالوگ طراحی گردیده است. این سیستم در کنار سایر موارد آنالوگ، مثل AHD، HDTVI، HDSDI و دیجیتال IP قرار می گیرد.

علت به وجود آمدن تکنولوژی HDCVI چیست؟

طراحی سیستم های HDCVI شرکت sunell بوده، از آنجایی که دوربین های آنالوگ دارای TVLine دارای محدودیت کیفیت تصویر بسیار بالایی دارند (در بهترین وضعیت 0.6 مگا پیکسل) این موضوع استفاده از آن ها در کابردهای بسیار دقیق محدود کرده بود و از دوربین های دیجیتال برای این کاربری ها استفاده می شد، این موضوع تولید کنندگان اصلی دوربین های آنالوگ (شرکت سانل ) را به فکر انداخت تا با ارتقا دوربین های آنالوگ امکان افزایش کیفیت آن ها را فراهم کنند، این مطلب نهایتا تبدیل به ایجاد تکنولوژی تصویری آنالوگ جدید شد.

سیستم HDCVI چگونه فعالیت می کند؟

سیستم HDCVI نیز یک تکنولوژی آنالوگ است با این تفاوت که در دوربین های آنالوگ دارای سیستم TVLine تصاویر با استانداردهای تلویزیونی PAL/NTSD منتقل می شد، در حالیکه در سیستم های آنالوگ جدید تغییراتی در نوع کدگذاری سیگنال ها برای افزایش میزان پهنای باند اطلاعات منتقل شده به وجود آمده است.

همچنین سیستم های کد گذاری جدید امکان انتقال در یک زمان را در مورد دیتاهای دیگر مانند داده های کنترل را از طریق کابل کواکسیال فراهم می کنند.

از آنجایی که نحوه کد گذاری در این تکنولوژی منحصر به آن است دیگر تکنولوژی های مشابه امکان دسترسی به تصاویر کدگذاری شده به صورت HDCVI را نمی توانند داشته باشند، یعنی اینکه دی وی آر ها دی دیگر سیستم های آنالوگ HD مانند AHD یا HDTVI امکان خواندن اطلاعات تصاویر کدگاری شده با سیستم HDTVI را ندارند.

چه شرکتی دوربین مدار بسته با تکنولوژی HDCVI تولید می کند؟

تکنولوژی HDCVI یک سیستم منحصر به فرد است و انحصار تولید محصولات به این تکنولوژی نیز در اختیار شرکت سانل (sunell Technology) می باشد.

مشخصه های اصلی سیستم HDCVI چیست؟

ـ امکان رویت روزولشن های 1080 p و 720 p در بستر آنالوگ

ـ امکان ارتقا سیستم آنالوگ سنتی به سیستم HDCVI بدون نیاز به تغییر کابل

ـ عدم تاخیر در ارسال اطلاعات

ـ نصب آسان و عیب یابی راحت

ـ امکان انتقال تصویر از طریق کابل Coaxial تا 500 متر


سیستم دوربین HDTVI


سیستم دوربین HDTVI مخفف اصطلاح High Definition Transport Video Interface

یک سیستم آنالوگ و با کیفیت بالا برای انتقال دیتا دوربین های مداربسته است، این سیستم در چهارچوب افزایش کیفیت تصویر در دوربین آنالوگ در کنار سایر تکنولوژی های HD میباشد.

تکنولوژی HDTVI چگونه طراحی گردید؟

دوربین های مدار بسته آنالوگ دارای TVLine کیفیت تصویر پایینی داشتند، این مسئله به دلیل استانداردهای منسوخ شده PAL/NTSC به وجود آمده بود، جهت حل این معضل مهندسین شروع به ساخت سیستم جدید کردند که منتج به ایجاد سیستم HDTVI گردید.

سیستم مدار بسته HDTVI چگونه کار می کند؟

از لحاظ کارکرد هیچ تفاوت فاحشی بین سیستم HDTVI با سیستم TVLine وجود ندارد. در تکنولوژی HDTVI تصاویر به صورت دیجیتال در چیپ تصاویر دوربین تولید می شود، سپس به وسیله یک میکروسکوپ چیپ کدگذاری شده اطلاعات با تکنولوژی HDTVI برای انتقال آماده می شود اطلاعات به صورت سیگنال های HDTVI از طریق کابل RG59 یا کابل دو زوج تا محل ضبط تصویر انتقال پیدا می کند، در دستگاه ضبط تصویر اطلاعات HDTVI توسط یک چیپ Decoder به اطلاعات دیجیتال تبدیل می شود و برای ضبط و پخش توسط دستگاه آماده می شود.

به دلیل اینکه نحوه کدگذاری در سیستم HDTVI متفاوت است امکان رویت تصاویر در دی وی آر ها دیگر با تکنولوژی AHD میسر نیست، ضمنا در دوربین های آنالوگ نسل جدید امکان رویت تصاویر دوربین ها از طریق اتصال مستقیم دوربین به تلویزیون وجود ندارد چرا که این دوربین ها دیگر از استانداردهای تلویزیونی برای تبادیل اطلاعات وجود ندارد.

به نظر شما این سیستم یک تکنولوژی اختصاصی است؟

خیر، این سیستم در انحصار هیچ شرکتی نیست اما معمولا دوربین های sunell با این تکنولوژی تولید می شوند.

مشخصه اصلی این سیستم کدامند؟

ـ امکان دسترسی به کیفیت تصویر P1080 و P720 در بستر آنالوگ

ـ امکان ارتقا سیستم آنالوگ قدیمی به سیستم HDCVI بدون نیاز به تغییر در بستر سیستم

ـ عدم وجود تاخیر در تصاویر دریافتی

ـ نصب ساده و آسان


سیستم دوربین HDSD


سیستم دوربین مدار بسته HDSDI یکی از سیستم های مورد استفاده برای انتقال تصویر دوربین مدار بسته است، این سیستم در کنار سیستم های دیگر مدار بسته یکی از شیوه های انتقال با کیفیت ویدئویی مدار بسته است.

تکنولوژی HDSDI چگونه تولید شد:

این سیستم یکی از زیرمجموعه های سیستم SDI می باشد که اولین بار در سال 2000 برای انتقال تصاویر با کیفیت HD و Full HD مورد استفاده قرار گرفت. این سیستم نخستین بار در سال 2001 برای دوربین های مدار بسته به کار گرفته شد و امکان انتقال تصاویر با کیفیت بالا را برای دوربین ها ایجاد کرد.

این سیستم چگونه کار می کند؟

این سیستم یک تکنولوژی دیجیتال و سریال است. در دوربین تحت شبکه اطلاعات دیجیتال به صورت موازی از طریق چندین رشته سیم به هم تابیده انتقال پیدا می کند ولی در سیستم HDSDI هم اطلاعات به صورت دیجیتال منتقل می شود و اینکه این انتقال به صورت سری انجام می شود و نتیجتا می توان از کابل RG59 نیز برای تبادل دیتا استفاده کرد، از آنجایی که اطلاعات به صورت دیجیتال در این سیستم منتقل می گردد و هیچ تغییری روی آن صورت نمی گیرد سیستم HDSDI یکی از بهترین راه حل ها جهت انتقال تصاویر است.

نقاط قوت و ضعف این سیستم در کجاست؟

سیستم HDSDI در واقع از زیرمجموعه های سیستم آنالوگ HD نمی باشد این سیستم خیلی به تکنولوژی IP شبیه است اما از آنجایی که از بستر RG59 برای تبادل دیتا استفاده می کند بسیاری از مصرف کنندگان آزاد در زمره سیستم های آنالوگ HD طبقه می کنند.

مهمترین نقطه قوت سیستم HDSDI کیفیت تصویر بالای آن است. می شود گفت این سیستم بالاترین کیفیت را در بین تمامی تکنولوژی های موجود دارد. لیکن این سیستم بسیار به کیفیت کابل و اتصالات حساس می باشد و در بهترین حالت حداکثر به این سیستم 300 متر می توان کابل کشی کرد، و تشخیص مشکل در این سیستم به مراتب نسبت به دیگر سیستم های HD پیچیده تر می باشد، و همچنین قیمت آن رقابتی نمی باشد، به همین دلیل در طول زمان تقاضای خرید این سیستم با رشد منفی همراه بوده و فقط در موارد نادر و تخصصی از این تکنولوژی استفاده می گردد.


دیافراگم (Iris) چیست؟

احتمالا خیلی از مردم نمی دانند دیافراگم یا همان Iris در دوربین چگونه عمل می کند؟ رابطه دیافراگم و اپرچر (Aperture) عینا رابطه عنبیه و مردمک چشم است. همه به عملکرد عنبیه و مردمک در چشم آشنا هستیم و مطلع هستیم که برای رویت یک شی می بایست انعکاس نور دریافتی از مردمک عبور کند تا به عدسی برسد. اگر فضا روشن باشد عنبیه تنگ تر شده ونتیجتا مردمک کوچکتر میشود. در این وضعیت ما فضای بهتری را مشاهده می کنیم و شی را با detail بیشتری میبینیم و تصویر واضح تر خواهد بود. حال اگر میزان نور کم شود، عنبیه بازتر میشود و نتیجتا مردمک بزرگتر خواهد بود . در این وضعیت که فرضا در فضای تاریک اتفاق می افتد، ما اصلا توان تشخیص اشیا را به وضوح نداریم. در دوربین دیافراگم عینا مثل عنبیه عمل میکند و اپرچر حکم مردمک را دارد .


هر دیافراگم شامل پره هایی است که اپرچر با هماهنگی آنها باز و بسته میشود. با احتساب نوع دیافراگم و ضریب F معمولا تعداد پره ها بین ۶ تا ۹ عدد است. ابعاد دیافراگم و نتیجتا اپرچر می تواند با توجه به میزان نور بین f/2, f/2.8, f/4, f/5.6, f/8, f/11, f/16, f/22 تغییر کند .

حجم نور یک اپرچر رد می شود با ضریب F اندازه گیری میکنند. روی هر لنز حداکثر ضریب F قابل مشاهده است. این فرمول از فاصله کانونی بر قطر دیافراگم (F=f/D) محاسبه می گردد. هر قدر میزان F بیشتر باشد، اندازه دیافراگم و میزان نور عبوری کمتر خواهد بود. همانطور که در عکس مشاهده میکنید، لنزی که عدد F کمتری دارد تصویر بهتری می تواند نشان دهد.



لنز دوربین مدار بسته چیست؟

برای تشکیل تصویر می بایست بازتاب نور از جسم روی پرده ای تشکیل شود. به طور مثال به علت اینکه ما بخواهیم شی را مشاهده کنیم، عدسی چشم ما باید نور انعکاسی از شی را روی شبکیه متمرکز کند. در دوربین های مدار بسته انجام این وظیفه به عهده لنز می باشد. لنز سیگنالهای نوری را متمرکز میکند و روی سنسور جمع آوری میکند تا تصویر بوجود آید. لنزها بر اساس میلیمتر نشان داده میشوند مثل لنز 2.8 mm، لنز 3.6 mm و غیره. در هر لنز یک یا چند عدسی موجود است که با

هماهنگی آنها پرتوهای نوری متمرکز میشوند .

انواع لنز

* لنز Fixed : که فاصله کانونی ثابت و در نتیجه عمق میدان و زاویه دید ساکنی دارد. مثلا در لنز ثابت 2.8 mm، زاویه دید حدود 80 درجه است. در صورتیکه میتوانیم از این لنز استفاده کنیم که زاویه دید و عمق میدان مشخص شده باشد .


* لنز Varifocal : لنزی که فاصله کانونی آن دارای تغییر باشد و بشود تنظیمش کرد. نتیجتا زاویه دید و عمق میدان به نظر شما بستگی دارد. مثلا در یک لنز متغیر 2.8 mm میدان دید بین 2.8 تا 12 قابلیت تنظیم دارد. در صورتی میتوانیم از این لنز استفاده کنیم که زاویه دید و عمق میدان قابل تشخیص نباشد .


* لنز : Motorized عملکرد این لنز همانند لنز متغیر است و فاصله کانونی آن از طریق یک موتور تنظیم میشود. علاوه بر این، zoom و focous این لنز از راه دور و از طریق نرم افزار، NVR یا DVR قابل کنترل است. از این نوع لنز زمانی بهره می بریم که نیاز مداوم به zoom دوربین و تغییر میدان دید دوربین داشته باشیم .


نحوه نصب دوربین مدار بسته آنالوگ:

دوربین مدار بسته آنالوگ HD برای راه اندازی راه حل فوق العاده راحتی دارد و نحوه راه اندازی با استفاده از چند کابل و فیش برای متصل نمودن به کابل تصویر می باشد .توضیحات راه اندازی در این متن به صورت کامل به شما آموزش داده می شود
.

موارد لازم جهت نصب :

ـ دوربین مدابسته:hd حتما در زمان خرید دوربین مدار بسته یک manual به شما داده خواهد شد .

ـ دستگاه ضبط تصویر hd : که مربوط به ذخیره سازی تصویر می باشد .

ـ کابل: RG45 دوربین مدار بسته آنالوگ HD برای نصب دارای یک کابل کواکسیال می باشد که برای هر دوربین یک کابل الزامی می باشد.این کابل ها در انواع مختلفی هستند.اما چنانچه در محیطی که دوربین در حال نصب می باشد نیاز به سیم کشی خاصی نباشد از هر کابل معمولی میتوان استفاده نمود .

ـ Hard: همان حافظه دیسک جهت ذخیره تصاویر ضبط شده می باشد.

ـ کابل برق 2*1.5 یا 3*1.5: جهت اتصال جریان برق لازم است که دوربین ها حتما به کابلی متصل شوند که سیم نایلونی یا کابل برق باشد. کابلی با ضخامت 0.75 برای عبور جریان برق هر چه تعداد دوربین ها بیشتر باشد ضخامت کابل هم افزایش می یابد.

ـ منبع تغذیه: میزان منبع تغذیه در هر دوربین حداقل یک آمپر می باشد منبع تغذیه به دو صورت استفاده می شود یکی به صورت مرکزی و یکی به صورت جداگانه برای هر دوربین

ـ اتصالات: یک فیش اصلی دوربین مدار بسته آنالوگ برای نصب وجود دارد به نام فیش BNC از جنس فلز می باشد.

ـ تعلقات دوربین مدار بسته آنالوگ برای نصب : این لوازم بسیارند در این قسمت به مواردی که بیشتر از آنها در هنگام نصب استفاده می سود اشاره خواهیم داشت: مثل داکت، باکس پلاستیکی،و لوله فلکسی


کاهش نویز دوربین در سیستم DNR چگونه رخ می دهد؟

راهی جهت کاهش نویز دوربین مدار بسته وجود دارد به نام روش فیلتر شانه ای یا DNR . روش این تاکتیک بدین صورت است که به کاهش اندازه تصویر وضوح قابل مشاهده افزایش پیدا می کند. این فیلتر به حالت دو بعدی و سه بعدی ارائه می شود در حالت دوبعدی ممکن است گاهی مسیرهای نوری در حال حرکت در شرایط کم نور تا حدودی تغییر جهت پیدا کند اما نوع سه بعدی کمی به لحاظ تکنیک پیشتاز تر است و در هر حالت امکان دارد میزان نویز پذیری را کاهش دهد.

نویز تصویر به چه معناست؟

برای درک بهتر موضوع کیفیت تصویر بهتر است با موضوع نویز تصویر بیشتر آشنا شویم. در تعریف کلی نویز یعنی هرگونه اختلال در تصویر به علت تداخلات احتمالی در مسیر خطوط ایجاد شود گویند و یا در تعریف دیگر که هرگونه مشکل یا اطلاعاتی که به طور احتمالی بوجود آید مثلا تصور کنید با یکی از دوستان خود در حال صحبت هستید در این حالت پیغامی که شما ارسال و دریافت می کنید به صورت یک سیگنال است حال آنچه شما در این میان امکان دارد دریات نمایید نوعی نویز می باشد. هر چه میزان این نویزها کمتر باشد معمولات دریافت بهتری خواهید داشت و به طور کلی تر باید این را گفت که کارکرد این قمت مانند مغز است. همانطور که صدهای دریافتی فیلتر می شوند این قسمت هم به همین منوال عمل می کند و آنچه که جهت دریافت آنگونه که می بایست ضروری نمی باشد فیلتر می کند. در واقع فیلتر به این شکل عمل می کند که هر آنچه که اضافه است و در واقع نوعی ایراد محاسبه می گرد در این بخش اصلاح می گردد و این یک تعریف کلی از عملکرد سیستم DNR می باشد.

برتریهای سیستم DNR در کاهش نویز دوربین مدار بسته مزیت های بسیاری همراه با این تکنیک وجود دادر م یتواندوضوع بیشتری را در اختیار شما قرار دهد. تصویر بسیار جذاب تر به نظر برسند می تواند وجه تمایز خوبی را برقرار سازد بین آنچه که در حرکت واقعی است و آنچه که به نویز تصویر ارتباط دارد.

DNR چگونه فعالیت می کند؟

نحوه عملکرد آنها در کاهش نویز دوربین مدار بسته به این شکل است که اول سیگنال دریافتی با 70% واضح بودن تصویر دریافت می شود. این سیگنال در هارد دستگاه ضبط می شود به این نحو شما بخش قابل توجهی از تصویر را بدون نویز خواهیدداشت. مرحله بعدی مرحله بسیار جذابی است که ارتباط به چشم نوازی تصویر دارد که در آن دوربین هایی که به تکنولوژی DNR مجهز هستند تصویر زیباتری را ارائه می دهند و در نهایت شما در دریافت سیگنال نقاط تیره و تاری نخواهید داشت و تشخیص تصویر برای شما به آسانی میسر خواهد بود و در بشخ انتهایی م یتوان این نکته را متمرکز شد که این سیستم توانایی این را دارد که به همین وجه تمایز بین حرکت درست و نویزهای احتمالی در تشخیص حرکت بخوبی عمل کند.

عملکرد DNR در کاهش نویز دوربین مدار بسته:

چیپ های داخلی دوربین مدار بسته در کاهش نویز دوربین مدار بسته حذف درصدسیگنال را دارند یعنی وقتی که حجم نویزها از یک مقدار متعارف بیشتر شد آن ها را حذف نمایند.

و به طور کلی نویز دارند حال جهت جبران این وضعیت از تکنولوژی DNR استفاده می شود و در انتها جهت اینکه یک تصویر مناسب داشته باشید یک سری شرایط لازم است از جمله بخش های که ثابت نیستند و متحرک اند فشردها سازی شوند و هر مقدار هم که میزان نویز در تصاویر شما کمتر باشد میزان حفظ تصویر افزایش خواهد داشت و حرکت های واقعی بیشتر قابل دید خواهد بود.


تاثیرات دوربین مدار بسته بین مردم


دوربین مدار بسته قادر است نقش بسزایی را در آداب معاشرت مردم بازی کند. در این بخش به تاثیراتی که دوربین مدار بسته در فرهنگ جامعه داشته است اشاره خواهیم کرد.

بالا رفتن بی دقتی در جامعه:

به دلیل اعتمادی که افراد جامعه به دوربین های مدار بسته دارند متاسفانه به موارد و جزییات کمتر دقت می کنند در زمان دور مردم از ذهن خود برای نگهداری شماره تلفن و پلاک ها استفاده می کردند اما امروزه با سیستم های جدید مردم کمتر به خودشان زحمت می دهند تا جزئیات را به ذهن بسپارند. همچنین اعتماد به اینکه مجرمان از دوربین های گریزانند مراقب اموال خود نیستند و احتیاط لازم را رعایت نمی کنند. در صورتیکه احتیاط شر عمل است و بسیاری از جرم ها با حضور دوربین های مداربسته به وقوع می پیوندد.

عدم علاقه برخی افراد:

دوربین های مدار بسته از آنجایی که میتواند وارد حریم خصوصی افراد شوند برای یک سری افراد ایجاد مزاحمت می کند به طور نمونه در دوربین های مغازه ها خانم ها علاقه ندارند از جلوی دوربین عبور کنند و یا در فروشگاه هایی که دوربین نصب شده برخی اشخاص حس نامطبوعی دارند البته این احساس در مجرمان نیز وجود دارد و یکی از مزایای دوربین مدار بسته می باشد.

افزایش امنیت در جامعه:

مردم در اماکن عمومی که دوربین مدار بسته وجود دارد بیشتر حس اطمینان دارند. به طور نمونه خرید از فروشگاه هایی که در آنجا دوربین مدار بسته وجود دارد به دلیل بودن امنیت مناسب مردم به خرید ترغیب می شوند.


افزایش راهکار برای مجرمان:

مجرمان همیشه عسی در ایجاد راه حل هستند تا بتوانند از راهی که از دید دوربین ها فرا کنند و یا آن ها را خراب کنند به طور نمونه از راه حل های جدید برای شکستن شیشه ها زیر 4 ثانیه و یا باز کردن درب خودرو ها در کمتر از 6 ثانیه، البته تکنولوژی جدید به آنها کمک شایانی می کند.