با توسعۀ روز افزون فناوری و گسترش فضاهای کسب و کار به ویژه در جوامع در حال توسعۀ اروپا و آمریکا و همچنین وقوع انقلاب صنعتی و تأسیس شهرک ها و مجتمع های صنعتی و تجاری بزرگ، اشتغال زایی ابعاد گسترده تری به خود گرفت. به همین دلیل سیستم های اداری و تردد شمار به منظور کنترل رفت و آمد نیروهای کاری و ثبت مدت زمان موظفی در محل انجام کار نیز دستخوش دگرگونی های زیربنایی شدند.درب اتوماتیک از نمونه های پیشرفت تکنولوژی است.
سیر تحول دستگاه های ثبت تردد به تدریج ادامه پیدا کرد تا این که سرانجام با اختراع رایانه و ظهور سیستم های دیجیتالی (مشتمل بر دستگاه و نرم افزار)، ثبت تردد و محاسبه کارکرد به شکل امروزی میسر گردید.
یکی از نخستین اقدامات در زمینه ثبت زمان ورود و خروج در دفاتر، استفاده از سیستم های شمارنده (کنتور) کارکنان در محل ادارات و کارخانجات بود؛ که پس از دو قرن، امروزه شاهد نسخه های بسیار پیشرفته تر و هوشمندانه تر از آنها در جوامع مختلف هستیم. تلفیق سیستم های نرم افزاری و تجهیزات سخت افزاری در زمینه دستگاههای Access Control منجر به شکل گیری سامانه های فوق العاده دقیق و به دور از اشتباهات و خطاهای انسانی در ثبت تردد و محاسبه عملکرد کارکنان گردیده است.
اگر شما نیز به دنبال نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد هستید، به شما توصیه می کنیم این پست شرکت خدمات حفاظتی اشل در زمینه دستگاه های کنترل تردد را از دست ندهید. لذا پیش از اقدام به ثبت سفارش و خرید دستگاه کنترل تردد و یا نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد، کارشناسان و مشاوران شرکت خدمات حفاظتی اشل، با پشتوانه بیش از دو دهه فعالیت حرفه ای در زمینه سیستم های امنیتی و حفاظتی را در جریان درخواست خود قرار دهید.
این که چه نیازی به دستگاه کنترل تردد داریم، و سامانه کنترل تردد دقیقاً چه کمکی به ما خواهد کرد، از جمله موضوعاتی هستند که در این پست قصد داریم در مورد آنها با شما صحبت کنیم. در این مقاله، اطلاعات فراگیری در مورد دستگاه حضور و غیاب شامل خود دستگاه، قطعات، نحوه خرید، نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد و تعمیرات آن در اختیار شما قرار خواهیم داد.
مطالعه بیشتر: درب کرکره ای
سیستم کنترل تردد چیست؟!
یکی از پرکاربردترین تجهیزاتی که امروزه برای کنترل ورود و خروج کارکنان مورد استفاده قرار می گیرد، دستگاه حضور و غیاب است. دستگاه حضور و غیاب، یک دستگاه الکترونیکی است که زمان دقیق رفت و آمد کارکنان را ثبت می کند. این دستگاه با نام های دیگری از قبیل دستگاه کارتخوان، دستگاه کارت ساعت، دستگاه کارتکس، دستگاه کارت زنی، یا دستگاه ساعت زنی هم شناخته می شود.
تصور کنید در یک سازمان متوسط، قرار باشد کنترل روند ورود و خروج کارکنان به صورت دستی و سنتی انجام بگیرد. آیا چنین موضوعی را امکان پذیر قلمداد می کنید؟
چنین موضوعی هرگز در قرن بیست و یکم قابل باور نیست. اگر سازمانی قصد انجام چنین ریسکی را داشته باشد، قطعاً با مشکلات عدیده ای مواجه خواهد شد. امروزه نظارت بر رفت و آمد کارکنان و محاسبه میزان کارکرد آنها بدون کمک یک سیستم مکانیزه مدیریت رفت و آمد امکان پذیر نیست. تقریباً در تمامی سازمان ها و ادارات و همچنین کارخانجات با سیستم های مختلف کنترل تردد مواجه می شویم که در چند نقطه از سازمان قابلیت ارائه خروجی و گزارشهای روزانه یا ماهانه را دارند. سامانۀ حضور و غیاب، پیشرفته ترین راهکار برای ثبت ورود و خروج و محاسبه کارکرد پرسنل و در نتیجه محاسبه میزان پرداخت حقوق به آنها می باشد. این سیستم میتواند نقش بسیار مهمی در مدیریت تردد و ارزیابی عملکرد کارکنان بر عهده داشته باشد.
معمولاً سیستم های مکانیزۀ کنترل تردد از دو بخش تشکیل شده اند:
بخش سخت افزاری (خود دستگاه)
بخش نرم افزاری
وظیفه اصلی سامانۀ کنترل تردد را میتوان در این چند مورد خلاصه کرد:
معرفی یا ثبت نام پرسنل در نرم افزار حضور و غیاب در زمان شروع همکاری
ثبت ورود و خروج کارکنان
انتقال داده ها به نرم افزار (یعنی خواندن ترددها از روی دستگاه)
ویرایش ترددها
ثبت مأموریت و مرخصی روزانه
پردازش و محاسبه
تنظیم گزارش
تهیه خروجی برای سایر نرم افزارها (سایر واحدهای سازمان)
روش استفاده از دستگاه کنترل ورود و خروج
روش استفاده از این دستگاه به این صورت است که در بدو ورود (زمان استخدام) برای هر یک از کارکنان به یک روش خاص اقدام به تعریف و ثبت اعلام حضور در سازمان صورت می گیرد. این روش مبتنی بر یک پارامتر منحصر به فرد و خاص هر فرد می باشد که می تواند یک کد (رمز) منحصر به فرد، یک کارت دارای بارکد، اثر انگشت، چهره، عنبیۀ چشم و ... باشد.
قطعات اصلی تشکیل دهنده دستگاه کنترل تردد
در زمان خرید و نصب دستگاه کنترل تردد به این نکته توجه داشته باشید که این دستگاه دارای این اجزا می باشد:
منبع تغذیه، پردازنده (پروسسور)، برد الکترونیکی، حافظۀ ذخیره سازی داده ها، ماژول شناسایی، صفحه نمایش (LCD)، کیس، درگاه یا پورت های ارتباطی (Lan، USB، Rs232). منظور از ماژول شناسایی، همان پارامتر منحصر به فردی است که فرد بر اساس آن مورد شناسایی قرار میگیرد. ماژول شناسایی می تواند یک سنسور اثر انگشت، دوربین تشخیص چهره، دستگاه کارت خوان، سنسور اسکن عنبیۀ چشم و... باشد.
از سامانههای جدید حضور و غیاب، علاوه بر ثبت تردد کارکنان می توان به عنوان کنترل دستی نیز استفاده کرد. با وصل کردن خروجی رلۀ دستگاه ساعت زنی به گیت های کنترل تردد، درب ها، راه بندها، قفل های هوشمند و ... می توان تردد و دسترسی افراد به بخشهای گوناگون سازمان را نیز تحت کنترل قرار داد.
بدین ترتیب با استفاده از سیستم کنترل دستی میتوان انتظار امنیت بیشتری برای سازمان داشت. بدین ترتیب که افراد غیر مرتبط و غیر مجاز اجازه ورود از سایر مبادی ورودی سازمان به آن را ندارند.
چرا سازمان ها به نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد نیاز دارند؟
به دلیل لزوم ثبت دقیق زمان ورود و خروج کارکنان و پرداخت حقوق متناسب با میزان کارکرد ماهانۀ آنها
به دلیل لزوم تسریع در محاسبه کارکرد پرسنل و صرفه جویی در زمان و پایبندی سازمان به پرداخت منظم و بدون تأخیر
به دلیل آن که دستگاه کنترل تردد، یک نظم و کلاس محسوسی در سازمان ایجاد می کند؛ و با کاستن از کم کاری های احتمالی به افزایش ضریب بهره وری کارکنان در سازمان کمک می کند
به دلیل لزوم حذف خطاهای پرهیز ناپذیر انسانی در روند ثبت ترددها و محاسبه کارکردها
به دلیل تسهیل در روند محاسبه و پرداخت حقوق کارکنان
به دلیل آن که در روش مکانیزه، امکان تقلب یا سوء استفاده و دستکاری در رکورد کاری کارکنان عملاً در حد صفر است
چون در روش مکانیزه، کلیه داده های ورود و خروج کارکنان در یک بانک اطلاعاتی مجزا ذخیره می شود و در هر زمان مقتضی به عنوان مستند مورد استناد قرار می گیرند
چون در این روش هر دو طرف یعنی کارفرما و کارکنان در صحت زمان های ثبت شده تردیدی ندارند و هیچ گونه نارضایتی و اعتراضی بابت محاسبه اشتباه بروز نخواهد کرد
با استفاده از سیستم مکانیزه کنترل تردد، خروجی های بسیار زیاد دیگری در قالب گزارش های متنوع از نحوه تردد کارکنان در اختیار مدیران سازمان قرار می گیرد
در روش کنترل تردد به صورت مکانیزه، تمام اطلاعات کارکردی پرسنل در یک بانک اطلاعات ذخیره می شوند و امکان دستکاری، دستبرد یا گم شدن اطلاعات کاملاً منتفی خواهد بود.
انواع نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد
دستگاه های کنترل تردد، بر اساس روش های ثبت تردد، به انواع گوناگونی تقسیم میشوند. به طور کلی این دستگاه ها به دو مدل دستگاه های بیومتریک و دستگاه های غیر بیومتری تفکیک می شوند.
دستگاه های غیر بیومتریک شامل دستگاه حضور و غیاب پانچی، رمزی و کارتی هستند که قدیمی و برخی از آنها از رده خارج شده اند. دستگاه های ورود و خروج رمزی نیز به وسیلۀ کلید موجود بر روی دستگاه اقدام به دریافت اطلاعات پرسنلی می کنند. دستگاه های حضور و غیاب کارتی که نخستین نسل از دستگاه های ورود و خروج دیجیتالی بودند، ابتدا به صورت کارت و کارت خوان روی دستگاه نصب می شدند که بر اساس بارکد یا کد مغناطیسی خوانده می شدند؛ اما امروزه فناوری RFID تمامی دستگاه های حضور و غیاب کارتی را به صورت غیر تماسی تبدیل کردهاند.
دستگاه های کارتی بدون نیاز به تماس از سرعت ثبت تردد بالا و قیمت پایینی برخوردارند. در عین حال عملکرد سادهای دارند ولی احتمال گم شدن کارت و سوء استفاده از آن دو نقطه ضعف بزرگ این گونه کارت ها به شمار می روند.
دستگاه های کنترل تردد مجهز به دوربین
استفادۀ کارکنان از کارت های یکدیگر و ثبت ورود و خروج آنها یکی از بزرگ ترین چالش های سازمان ها در این زمینه بود تا اینکه به تدریج از دوربین های داخل دستگاه برای پیشگیری از این نوع تقلب ها استفاده شد. برخی از دستگاه های کنترل تردد مجهز به دوربین داخلی هستند. این دوربین کار تشخیص چهره را انجام نمیدهد، و فقط از فرد مقابل دستگاه عکس برداری می کند. بدین صورت که در زمان تردد کارکنان به محض ثبت ورود یا خروج توسط کارت یا اثر انگشت، یک عکس نیز از فرد می گیرد و آن را در سوابق روزانه وی ذخیره سازی می نماید.تعمیرات دوربین مداربسته نیاز به تخصص دارد که توسط کارشناسان اشل انجام می شود.
دستگاه کنترل تردد انگشتی
فناوری شناسایی اثر انگشت یا انگشت نگاری پُرکاربردترین فناوری بیومتریک مورد استفاده در دستگاه های کنترل تردد می باشد. البته شیوع بیماری های ویروسی از جمله کرونا تا حدود زیادی از محبوبیت این نوع دستگاه کم کرده است. سازوکار اصلی این دستگاه ها بدین ترتیب است که ابتدا در بدو همکاری فرد با سازمان، یک یا دو نمونه اثر انگشت وی برای دستگاه تعریف می شود تا در زمان ورود و خروج، فرد انگشت خود را بر روی سنسور اثر انگشت دستگاه قرار دهد و در صورت تطابق دو اثر انگشت، تردد (ورود یا خروج) ثبت می شود.
فناوری تشخیص چهره در دستگاه های کنترل تردد
این فناوری یکی از پیشرفته ترین روش های احراز هویت در سیستم های حضور و غیاب است که با اسکن نقاط مختلف صورت که جزو پارامترهای منحصر به فرد هر شخصی می باشند، کار می کند. این روش به دلیل آن که یک روش غیر تماسی می باشد، با شیوع بیماری کرونا از جذابیت بسیار بالایی برخوردار شد.
دستگاه های کنترل تردد مجهز به فناوری تشخیص چهره
برخلاف روش تشخیص چهرۀ دو بُعدی که امکان جعل و مداخله زیادی در آن وجود دارد، روش تشخیص چهره سه بُعدی از دقت و امنیت فوق العاده بالایی برخوردار است. در این روش با استفاده از پرتو مادون قرمز، یک تصویر سه بعدی از چهره کاربر ایجاد می شود. در واقع در این روش عمق چهره یعنی پستی و بلندی های آن اندازهگیری و مطابقت داده می شوند.
با شیوع ویروس کرونا و اجباری شدن استفاده از ماسک، شرکت های ارائه دهنده فناوری تشخیص چهره، الگوهای شناسایی را محدود به نقاط اطراف چشم و ابروها کردهاند تا مشکل عدم شناسایی با پوشش ماسک از بین برود. دستگاه های کنترل تردد بر پایه شناسایی با تابش نور مرئی (Deep Learning) این گونه دستگاه ها قابلیت شناسایی سریع افراد در حین حرکت را فراهم می آورند.
برای آشنایی با درب اتوماتیک صنعتی به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
دستگاه های کنترل تردد با تشخیص عنبیه
این دستگاه ها با اسکن عنبیه چشم (یعنی حلقه رنگی دور مردمک) اقدام به احراز هویت فرد می کنند. این سیستم به دلیل دقت فوقالعاده زیادی که دارد، در مراکز حساس نظامی، حفاظتی و امنیتی کاربرد دارد.
نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد تشخیص کف دست
کف دست انسان نیز دارای ویژگی های منحصر به فردی است که از آن به عنوان یک شناسۀ بیومتریک منحصر به فرد برای احراز هویت استفاده می شود. برای این منظور از طریق الگوهای هندسی کف دست اقدام به شناسایی فرد می شود.
نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد تلفیقی یا چند عاملی
معمولاً در درجات بالاتری از حساسیت و امنیت، نیاز به سیستم های بسیار حساس تری وجود دارد. در این زمینه دستگاه های ساعت زنی از چند فناوری شناسایی و احراز هویت استفاده میکنند. به عنوان مثال می توان به طور همزمان از سه فناوری کارت اثر انگشت و تشخیص چهره یا فناوری سنسور اثر انگشت و دوربین شناسایی استفاده کرد.
هر یک از این روش ها بر اساس سطح حساسیت و امنیت مورد نیاز سازمان، مورد درخواست قرار می گیرد.
انتقال تصویر هایک ویژن به شما در انتقال تصاویر کمک می کنند.
نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد با توجه به کاربردهای فراوان آن در موقعیتهای مختلف، در سالهای اخیر با استقبال بالایی از طرف عموم روبرو شده است. این وسیله نقش بالایی در افزایش بهرهوری سازمانی داشته و در کمترین زمان با دقت بالا قادر به انجام مراحل کنترل است. بهشرط آنکه نمونه متناسب با نیاز هر مکان و سیستم تهیه و بهدرستی نصب شود. همچنین در صورت بروز اشکالات فنی این دستگاه و نیاز به تعمیرات، لازم است افراد فنی و دارای اطلاعات لازم برای این مورد بهکار گماشته شوند.
در نوشتار پیش رو به بررسی این موضوع میپردازیم.
با ما همراه باشید.
نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد: اهمیت یک انتخاب مناسب!
فناوری روز دنیا در زمینه کنترل تردد افراد یا بهعبارت سادهتر حضور و غیاب آنها در هر مکان امروزه به بخشی از دانش مورد نیاز در اماکن کاری و سازمانی بدل شده است. این کار بهدلیل بالا رفتن آمار افراد شاغلین به فعالیت در هر بخش و بیشتر شدن تعداد دفعات تردد آنها، دیگر به سادگی قدیم نیست و نیاز به وجود دستگاههایی مجهز را میطلبد.
بر همین اساس نیز، نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد امروزه به بخشی از مراحل آغاز به کار و تکمیل تجهیزات مورد نیاز در هر مجموع کاری تبدیل شده است. اما این تنها بخشی از کار است و در مواردی نیاز به تعمیر این تجهیزات نیز پیش میآید که لازم است با واگذری آن به افراد متخصص انجام گیرد.
انتخاب نمونهای از این دستگاه که بتواند به خوبی نیاز کاربران را در هر بخش تامین نماید از اهمیت ویژهای برخوردار است. همچنین سپردن این تجهیزات به افراد متخصص جهت تعمیر در صورت بروز هرگونه اشکال فنی الزامی است.
مطالعه بیشتر:درب سکشنال پارکینگی
با انواع دستگاه کنترل تردد آشنا شویم!
امروزه سیستمهای مختلفی برای کنترل تردد افراد و وسایل نقلیه وجود دارد که معروفترین آنها عبارتند از:
• دستگاه کنترل تردد از طریق کارت خوان: این سیستم بیشتر مورد استفاده مراکز بیمارستانی و شرکتها بوده و از قیمت بالاتری نیز برخوردار است.
• دستگاه کنترل تردد توسط حسگر: در این مورد نیز نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد برای تحت نظر داشتن تردد افراد و اشیاء بوده و با سنسورهای برنامهریزی شده انجام میشود.
• دستگاه کنترل تردد با سیستم تشخیص چهره و نمونههای تحت شبکه: این نوع نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد که با سیستم تشخیص چهره و نیز تحت شبکه کنترل میشود کاملا اتوماتیک عمل کرده و اعمال تنظیمات مختلف بر روی آن امکان پذیر است.این سیستم امروزه در بیمارستانها کاربرد وسیعی دارد.
• دستگاه کنترل تردد با سیستم اثر انگشتی: این سیستم اغلب برای حضور و غیاب مورد استفاده قرار میگیرد و در کارگاهها و کارخانجات موارد استفاده فراوانی دارد.
• دستگاه کنترل تردد مجهز به دوربین: این بخش از نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد برای شناسایی افراد و خودروها بوده و بیشتر در اماکن پرتردد مورداستفاده است.
• دستگاه کنترل تردد از طریق اعلام رمز عبور: این سیستم بیشتر در مراکز حساس و اغلب بخشهای نظامی و امیتی مورد استفاده قرار میگیرد. هرگونه نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد در این بخش مستلزم آشنایی با سیستمهای بهکار رفته در همان بخش است.
هر یک از این روشها دارای سختافزار و نرمافزارهای مخصوص بوده و نیاز به نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد با وسایل مخصوص به خود را دارد. در برخی نمونهها نیز علاوه بر ثبت ورود و خروج، امکان ثبت موارد موقت و مهمان نیز وجود دارد که بسیار ارزشمند است.
نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد
نصب و راه اندازی سیستم کنترل تردد شامل مراحل مختلفی است که عبارتند از:
انتخاب مکان مناسب با دسترسی آسان: این دستگاهها با توجه به نوع و مکان مورد نیاز برای کاربری از شیوه نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد متفاوتی برخوردارند که باید توسط فرد کارشناس و نصاب در نظر گرفته شود. برای مثال تجهیزات کنترل تردد پارکینگی نسبت به نمونههایی که تردد افراد را کنترل میکند به فضای متفاوتی نیاز دارد.
ورود اطلاعات لازم به سیستم: اطلاعات مربوط به افراد یا خودروهایی که قرار است از گیت کنترل تردد عبور کنند باید در اختیار سیسیتم قرار گیرد تا بتوان با وسیله انتخابی برای این کار تردد آنها را کنترل نمود. این اطلاعات مربوط به شیفتهای کاری، اثر انگشت در نمونههایی که با این سیستم کار میکنند، و موارد بسیار دیگری است که در هر مجموعه مورد نیاز است.
انجام تعمیرات در صورت نیاز: نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد را باید دو بخش کاملا مرتبط دانست. زیرا این سیسیتم با توجه به کارکرد مداوم اغلب نیاز به سرویس و تعمیرات پیدا میکند که در اغلب موارد توسط شرکتهای عرضه کننده به بهترین شکل قابل انجام است.
تجهیز به سیستم هوشمند: اتوماسیون تجهیزات مورد استفاده در مسیر کنترل تردد و نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد امروزه به بخشی از پروسه نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد تبدیل شده است. به این وسیله میتوان با نصب برچسب شناسایی و بدون استفاده از نیروی انسانی (کنترل از طریق اینترنت شیاء) در این مسیر کار تفکیک و کنترل تردد را به انجام رسانید.
چرا نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد نیازمند افراد متخصص است؟
توجه به حساسیت بالای بهکارگیری دستگاههای کنترل تردد و نیز نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد در اماکن کاری، سازمانی و شرکتها بهخوبی پاسخگوی این پرسش است. علاوه بر موارد امنیتی، از نظر سهولت اجرای مراحل کنترل نیز، نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد بسیار مهم است. بر این اساس الزامیست از افراد آشنا به فن در این زمینه کمک گرفته شود.
بهعلاوه حساسیت بالای تجهیزات بهکار رفته در این سیستمها و نیز نرمافزارهای قابل نصب بر روی آنها باعث شده نیاز به افراد آشنا به فن در نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد ضروری جلوه کند.
برای آشنایی با سیستم کنترل تردد پارکینگ به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
سخن آخر
اگر قصد نصب و راه اندازی دستگاه کنترل تردد را در مراکز کاری، سازمانی، شرکتها و دیگر اماکن مرتبط را دارید، پیشنهاد میکنیم این کار را از طریق افراد متخضض به انجام برسانید. همچنین بهتر است مراحل نصب و تعمیر دستگاه کنترل تردد به شرکتهای معتبر و سایتهای آنلاین شناخته شده در این زمینه سپرده شود تا ضمن اجرای بهینه این مواحل، هزینه و زمان کمتری نیز صرف شود.
مطالعه بیشتر: درب رول آپ