ویژگیهای کرکره برقی امروزه استفاده از کرکرههای برقی به جای نوع دستی آن کاملا رایج شده است. ویژگی های مختلف این نوع کرکرهها باعث شده که روز به روز بر فروش کرکرههای برقی افزوده شود و تعداد مراکز تجاری بیشتری از کرکره برقی استفاده کنند. از جمله مهمترین ویژگیهای کرکره برقی میتوان به سادگی و سهولت استفاده از آن اشاره داشت. ضمن اینکه امنیت این نوع کرکره نیز کاملا تامین شده است و خیال استفاده کنندگان از بابت استحکام و مقاومت آن کاملا راحت است. از سوی دیگر زیبایی و طرحهای جذاب کرکره برقی نیز مزید بر علت شده تا استفاده از این نوع کرکرهها گستردگی بیشتری پیدا کند. در ادامه این مقاله قصد داریم تا مشخصات فنی کرکره برقی را به طور تخصصی مورد بررسی قرار دهیم.
اجزای کرکره برقی کرکرههای برقی دارای ویژگیهایی هستند که باعث محبوب شدن آنها در بین استفاده کنندگان شده است. در ادامه مهمترین ویژگیهای کرکره برقی ذکر خواهد شد:
• حذف نیروی انسانی جهت باز و بسته کردن کرکره برقی
• جلوگیری از هدررفت انرژی
• نصب سریع و آسان
• کیفیت و طول عمر بالای کرکره برقی
• اشغال فضای کم و عدم محدودیت در عرض
• صدای بسیار کم کرکره برقی هنگام باز و بسته شدن
• زیبایی ظاهری
• تنوع در طرح و رنگ متناسب با نمای ساختمان
• ایمنی، استحکام و دوام بالا
• محافظت در برابر شرایط جوی مختلف
• قابلیت کنترل از راه دور کرکره برقی به صورت هوشمند
• امکان تبدیل به حالت دستی در صورت لزوم
• سهولت و سادگی در تعمیر کرکره برقی در صورت لزوم
تیغه کرکره برقی هر نوع کرکره برقی از اجزای مختلفی تشکیل شده است که در ادامه مطلب به بررسی اجزای کرکره برقی خواهیم پرداخت.
موتور کرکره برقی جنس تیغههای مورد استفاده در کرکره برقی معمولا از آلومینیوم، منیزیوم، گالوانیزه و پلی کربنات است. اندازه تیغه کرکره برقی برابر با سایز عرض آن بوده و از نظر ظاهری نیز به دو دسته کلی تخت مستقیم و قوس دار تقسیم میشود. تیغههای فولادی کرکره برقی نیز در دو نوع معمولی و همچنین پانچ دار و در رنگهای مختلف عرضه میشود.
ریل کرکره برقی موتور کرکره برقی دارای انواع مختلفی از جمله موتور سانترال، موتورهای توبلار و موتورهای ساید میباشد که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند. موتور سانترال به دلیل قیمت بالایی که دارند و همچنین مشکل بودن نصبشان در حال حاضر چندان مورد استفاده قرار نمیگیرند. موتورهای توبلار کاربرد بسیار زیادی در کرکرههای برقی داشته و به دلیل عدم نیاز به کاسه فنر از نصب ساده تری برخوردار میباشند. این موتورها به شکل استوانه بوده و داخل لوله فرو میروند. در نهایت به سراغ موتورهای ساید می رویم که نسبت به دو مدل قبلی، موتور قوی تری میباشد. از موتورهای ساید در مکان های پر رفت و آمد و با کرکرههای بزرگ استفاده میشود. این نوع موتورها ویژه کرکره های برقی با وزن زیاد میباشند.
صفحه پلیت کرکره برقی ریل همانطور که از اسمش هم پیداست مسیر حرکت تیغه کرکره برقی را مشخص میکند. ریل کرکره برقی به دو صورت آلومینیومی و فولادی عرضه میشود. ریلهای فولادی استحکام و دوام بیشتری را نسبت به ریلهای آلومینیومی دارند.
کپس کرکره برقی به صفحاتی که به صورت عمود بر روی پروفیل جوش داده میشوند پلیت گفته میشود. انجام این کار برای این است که بتوانیم لوله را بر روی آن سوار کنیم.
شفت کپسها اشیایی پلاستیکی میباشند که از بیرون آمدن تیغههای در هم فرو رفته جلوگیری میکنند. ضمن اینکه از چپ راست شدن تیغههای کرکره نیز ممانعت به عمل میآورند.
UPS شفت به لولهای گفته میشود که تیغه ابتدایی کرکره برقی به آن پیچ میشود. این شفت توسط موتور کرکره برقی چرخانده شده و سپس تیغههای کرکره برقی به دور آن لول خواهند شد.
اندکپ در کرکرههای مجهز به UPS از این دستگاه استفاده میشود تا به کمک دو باتری داخلی بتواند برق مورد نیاز موتور را در هنگام قطع شدن برق تامین نماید. البته دقت داشته باشید که این قطعه جزو اجزایی است که نصب آن بر روی کرکره برقی اختیاری میباشد.
به نگهدارندهای گفته میشود که به وسیله آن میتوان شفت را به صفحه پلیت وصل کرد.