درب اتوماتیک بیمارستانی انواع مختلفی دارد که برای فضای بیمارستان با حساسیت های بالا طراحی شده است. درب اتوماتیک سبب می شود تا رفت و آمد در بخش های مختلف راحت تر صورت گیرد و نیازی به استفاده از دست برای باز و بسته کردن درب وجود نداشته باشد. از این رو این درب ها علاوه بر استفاده راحت می توانند برای جلوگیری از اشعه های مختلف در انواع دارای سرب نیز تولید شوند. همچنین در بخش هایی از بیمارستان هم درب هایی با ضریب ورود کم مورد استفاده قرار می گیرند.
درب های اتوماتیک که در بیمارستان ها استفاده می شود، انواع مختلفی دارند که برخی قابل استفاده در ساختمان های دیگر هم هستند ولی برخی مختص استفاده در بیمارستان هستند.
انواع در بخش های مختلفی مانند آی سی یو، بخش های رادیولوژی و دارای اشعه و ... قابل استفاده هستند. درب ها تنوع زیادی در باز و بسته شدن و لولاهای خود دارند.
یکی از خصوصیات درب اتوماتیک بیمارستانی داشتن لایه ای سرب در درون خود است که باعث می شود تا اشعه های مورد استفاده در رادیولوژی، رادیوتراپی و ... جذب شده و به بیرون منتشر نشوند. این درب ها در سایزهای مختلف بسته به فضای مورد استفاده سفارش داده شده و تولید می شوند.
یک سری از درب های اتوماتیک معمولی هم برای بخش های ورود و خروج مورد استفاده قرار می گیرند که دارای لولاهای مختلفی هستند.
دسته بندی های مختلفی از درب های اتوماتیک بیمارستانی بر اساس کارایی که این درب ها دارند صورت می گیرند. درب ها بر اساس مکانی که قرار است در آن تعبیه شوند می تواند متفاوت باشد. دسته بندی دیگر بر اساس نوع لولاها و نحوه باز و بسته شدن این درب ها است.
باز و بسته شدن درب ها به صورت کشویی، کرکره ای و ... هستند که بیشتری درب هایی که در محیط های پر رفت و آمد و برای درب های ورودی مورد استفاده قرار می گیرند درب های اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ هستند. درب های اتوماتیک شیشه ای اسلایدینگ انواع مختلفی دارند که به صورت کشویی باز و بسته می شوند. این درب ها برای بخش های ورودی، درب های بخش های ICU, CCU و... مورد استفاده قرار می گیرند.
درب های اتوماتیک اسلایدینگ شامل موارد زیر هستند:
- دارای دو لنگه ثابت و دو لنگه متحرک
- دارای دو لنگه متحرک
- دارای یک لنگه ثابت و یک لنگه متحرک
- دارای یک لنگه ثابت
با توجه به این که عرض بخش ورودی چقدر باشد، نوعی مناسب را در آن بخش جایگذاری می کنند. این نوع درب ها را می توان در هر جایی از بیمارستان و ورودی بخش ها مورد استفاده قرار داد.
انواع دیگری از درب اتوماتیک بیمارستانی برای بخش های مانند داروسازی و آزمایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این درب ها ضریب نفوذ بسیار کمی دارند و به همین علت مانع ورود مواد ریز و گرد و غبار به این بخش های حساس می شوند.
درب های فلزی اتوماتیک که در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرند، به دلیل وزن بالایی که دارند باید از موتورهای قوی برای حرکت دادن آن ها استفاده شود.
با توجه به این که بیمارستان یک محیط حساس است و علاوه بر رعایت بهداشت در آن رفت و آمد زیادی از مردم در قشرهای مختلف صورت می پذیرد، باید سعی شود از ابزاری استفاده گردد که نیاز به استفاده از دست را کمتر کند. از این رو درب اتوماتیک بیمارستانی یک نیاز اساسی برای این محیط است. این درب ها علاوه بر این که در زمینه ی رعایت بهداشت مهم هستند، رفت و آمد را در بیمارستان که گاهی سرعت در آن ها بسیار مهم است نیز بهینه تر می کنند. در این موارد رفت و آمد بیماران نیز راحت تر صورت می گیرد.
استفاده از درب اتوماتیک در محیط های پر رفت و آمد مانند بیمارستان سبب می شود تا درب ها فقط در زمان لازم باز شوند و از هدر رفت انرژی نیز به مقدار زیادی صرفه جویی می شود.
این درب ها دارای سنسور هستند و با نزدیک شدن به آن ها به سرعت باز شده و عبور و مرور را راحت و سریع می کنند.
در بخش هایی مانند ICU, CCU که عبور افراد متفرقه ممنوع است می توان از درب اتوماتیک بیمارستانی یک طرفه استفاده کرد که فقط سنسور آن در یک سمت فعال باشد. از این رو هنگام ورود به این بخش ها نیاز به باز شدن از طریق دکمه یا کنترل است و عبور و مرور را می توان با آن کنترل کرد.
انتخاب، خرید و نصب درب اتوماتیک بیمارستانی و اسلایدینگ
معمولاً خرید لوازم و مصالح مورد نیاز برای بیمارستان به عهده ی بخش پیمانکاری این محیط ها است. انتخاب و خرید درب اتوماتیک بیمارستانی معمولاً در تعداد بالا سفارش و خرید می گردد. قبل از انتخاب درب ها کارشناس متخصص در این مورد بخش های مختلف را بررسی کرده و انواع درب های مورد نیاز را بر اساس نوع بخش و عرض ورودی مشخص کرده و سفارش می دهند.
بر اساس نوع درب اتوماتیک بیمارستانی که در موارد قبل بررسی شدند موارد متعددی انتخاب و خرید می شوند.
نصب درب اتوماتیک و اسلایدینگ که در قسمت های مختلف بیمارستان تعبیه می شوند معمولاً توسط شرکت ها و مراکز فروش این درب ها صورت می گیرد. به طور معمول هزینه نصب درب ها در صورتی که توسط متخصصین شرکت فروش انجام گیرد رایگان است و خدمات پس از فروش نیز به این مراکز ارائه می گردد.
بازرسی های دوره ای و تعمیرات این درب ها نیز برخی مواقع انجام می گیرد که معمولاً توسط تیم تأسیسات بیمارستان و در صورت لزوم صورت می گیرد.
خرید این نوع درب ها توسط مراکز تولید و فروش معتبر صورت می گیرد. انتخاب یک برند خوب در کارایی این محصولات تأثیر به سزایی دارد و اگر یک برند خوب و با کیفیت انتخاب گردد، بدون شک عمر کارکرد مفید این درب ها و کارایی مناسب آن ها بیشتر خواهد بود.
میتوانید در صفحه زیر درباره شرکت اشل اطلاعات بیشتر بدست بیارید
درباره ما