تفاوت دوربین مداربسته AHD با سایر دوربین ها
مقالات
دوربین های مدار بسته، تجهیزاتی هستند که امنیت بالایی را برای افراد فرآهم می کنند؛ بنابراین از دوربین های مدار بسته در اماکن مختلف مانند اداره ها، آپارتمان ها، مکان های عمومی و تفریحی، تجاری، صنایع و ...، استفاده می شود. دوربین های مداربسته به دو نوع اصلی دوربین های آنالوگ یا AHD و دیجیتال یا IP دسته بندی می شوند. سیستم عملکردی هر یک از این دوربین ها متفاوت است و برای نصب و راه اندازی دستگاه های دیجتال و آنالوگ به تجهیزات خاصی نیاز است.
نصب انواع دوربین مدار بسته ، به دانش و آگاهی خاصی نیاز دارد. نکته مهم در مورد خرید هر یک از دو مدل فوق، هماهنگی مدل دوربین با موقعیت مکانی محل نصب آن ها است. قبل از خرید یک دوربین مدار بسته، باید حتماً اطلاعات کافی در این زمینه به دست آورد و سپس اقدام نمود. برای خرید یک دوربین مناسب، فروشگاه های معتبر فروش انواع سیستم های مداربسته می توانند راهنمای خوبی برای شما باشند.
مقایسه امکانات و ویژگی های دوربین مداربسته AHD و دوربین های دیجیتال
1- اولین و مهم ترین تفاوت میان دوربین مداربسته AHD و سایر دوربین ها، نحوه ارسال و انتقال سیگنال است. در دوربین مداربسته آنالوگ، سیگنال ها به صورت آنالوگ انتقال می یابند و در سایر دوربین های دیجیتال، انتقال داده ها بر اساس اتصال به شبکه انجام می شود. با وجود اینکه دوربین های دیجیتال، حرفه ای تر هستند اما معایبی هم دارند. مهم ترین محدودیت دوربین های مداربسته دیجیتال، وابسته بودن به شبکه اینترنت است. اختلال در سیگنال اینترنت می تواند کیفیت تصاویربرداری این دوربین ها را تحت تأثیر خود قرار دهد.
2- یکی دیگر از تفاوت های بسیار مهم دوربین مداربسته AHD و سایر دوربین ها، کیفیت تصاویر ضبط شده توسط این دستگاه ها است. کیفیت تصاویر به طور مستقیم با رزولوشن یا وضوح تصویربرداری در سیستم های مداربسته در ارتباط می باشد. به طور کلی، کیفیت تصاویر دوربین مداربسته AHD در مقایسه با سایر دوربین های دیجیتال، کمتر است؛ دلیل پایین بودن کیفیت تصاویر در دوربین مداربسته آنالوگ، انتقال داده ها به صورت سیگنال های آنالوگ و ایجاد نویز بالا در تصاویر می باشد. دوربین های مداربسته دیجیتال، بدون محدودیت در کیفیت، تصویربرداری را انجام می دهند.
برای فهم بهتر این مسأله، یک مثال بیان می کنیم؛ اگر کیفیت تصویر در دوربین مداربسته AHD برابر با 720 TVL باشد، این مقدار در دوربین مدار بسته دیجیتال، معادل 5/0 مگا پیکسل است. از مقایسه این دو عدد می توان فهمید که حداکثر رزولوشن دوربین های مدار بسته آنالوگ در مقایسه با سایر دوربین ها، بسیار کمتر است.
3- مراحل نصب و راه اندازی یک سیستم نظارتی شامل دوربین مداربسته AHD ساده تر از نصب سایر انواع دوربین های دیجیتال است به همین دلیل استفاده از انواع دوربین های آنالوگ، رایج تر هستند و شرکت هایی که در زمینه فروش دوربین مداربسته فعالیت می کنند، تمایل زیادی به اجرای این سیستم ها دارند.
عیب یابی، تعمیرات، رفع اختلالات و تعویض قطعات در دوربین مداربسته AHD ساده تر از سایر دوربین ه انجام می شود. سیستم های دیجیتال به واسطه اتصال به شبکه، پیچیده تر هستند و لذا کارکردن با آن ها به تخصص و مهارت بالاتری نیاز دارد.
نصب انواع دوربین مداربسته AHD به تجهیزات بیشتری نیاز دارد و اگر نیاز به انتقال دوربین به یک مکان دیگر وجود داشته باشد، این جابه جایی، نسبتاً سخت انجام می شود. دوربین های دیجیتال بر مبنای شبکه، نصب ساده تر اما پرهزینه تر دارند و در برخی از موارد می توان از فیبرهای نوری برای انتقال داده های شبکه برای آن ها استفاده کرد.
4- دوربین مداربسته AHD در مقایسه با سایر دوربین ها، ارزان تر است. مسأله قیمت یک سیستم مداربسته برای بسیاری از افرادی که قصد نصب این سیستم ها را در مکان مورد نظر خود دارند، اهمیت زیادی دارد؛ رقابت شرکت ها برای ارائه محصولاتی با قیمت رقابتی و خدمات پشتیبانی گسترده، انتخاب یک دوربین مناسب را کمی پیچیده کرده است. دوربین های مداربسته دیجیتالی، چند برابر دوربین مداربسته AHD هزینه دارند و تجهیزات آن هم نسبتاً گران است.
انتخاب میان دوربین مداربسته AHD و سایر دوربین ها برای نظارت بر محیط نصب یکی از انواع دوربین مداربسته AHD یا نوع دیجیتالی آن، به میزان بودجه، شرایط محیط و نوع کاربری بستگی دارد. پیشنهاد می کنیم اگر قصد دارید هزینه کمی برای خرید دوربین مداربسته خرج کنید و نیازی به تصویربرداری به صورت حرفه ای ندارید، دوربین مداربسته AHD را تهیه کنید؛ اما اگر سیستم های نظارتی با کیفیت بالا مورد نظر شما است، خرید دوربین مدار بسته دیجیتالی به نفعع شما خواهد بود.