تعمیر سیستم اعلام حریق

تعمیر سیستم اعلام حریق با وجود افزایش روزافزون این سیستم‌ در سازه‌های مدرن این روزها به یکی از نیازهای مبرم شهروندان تبدیل شده است. تعمیرات اعلام حریق و رسیدگی به این سیستم شامل قطعات و اجزای مختلفی است و نصب اعلام حریق که هر یک نقش مهمی در اعلام و اطفای آتش‌سوزی ایفا کرده و سهمی در آرامش و ایمنی ساکنین ساختمان دارند.



آشنایی با شیوه‌های تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق نیازمند داشتن آگاهی‌های لازم در این مورد بوده و به کمک متخصصین اهل فن نیز احتیاج دارد.

در این نوشتار به بررسی روش‌های تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق پرداخته و درباره نکات و ضروریات آن با شما گفتگو می‌کنیم.

تعمیرات تخصصی اعلام حریق

هم‌چنین می‌خوانیم:

• تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق و موارد الزامی آن

• تعمیرات تخصصی اعلام حریق و دوره‌های زمانی اجرای آن

• تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق چه مواردی را شامل می‌شود؟

با ما در مطالعه این متن همراه شوید.


تعمیر سیستم اعلام حریق و الزام آموزش آن!

تعمیرات اعلام حریق و وجود کارآمد این سیستم را می‌توان در کنار تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق، از اجزای الزامی و بسیار مفید در هر ساختمان دانست که با ایجاد ایمنی لازم در برابر خطر آتش سوزی، امنیت و آرامش خاطر را به ساکنین هدیه می‌کنند.

ساختمان‌های مختلف اعم از مسکونی، تجاری و اداری در این مورد دارای نیازهای مشترکی بوده و باید به این ملزومات ایمنی مجهز شوند.

اما نکته کلیدی و مهمی که در این میان مطرح است، امکان بروز خرابی و صدماتی به تعمیر سیستم اعلام حریق است که در هر نمونه و با هر نوع برندی ممکن است پیش بیاید. در چنین مواردی داشتن اطلاعات لازم و ضروری برای تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق جهت هر یک از ما و به‌ویژه افرادی که بیشتر با این تاسیسات سروکار دارند لازم و ضروری است.

به عبارتی بهتر است با بالا بردن اطلاعات خود در زمینه تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق و تعمیرات اعلام حریق، به استقبال این ماجرا رفته و از رویارویی با عمل انجام شده و قرار گرفتن در شرایط اضطراری جلوگیری کنیم.

اما در تعمیر سیستم اعلام حریق با چه مواردی ممکن است روبرو شویم؟ تعمیرات تخصصی تجهیزات امنیتی چگونه است؟

تعمیر سیستم اعلام حریق

بخش‌های مختلف تجهیزات مربوط به تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق دارای قطعاتی هستند که هنگام بروز خرابی و نیاز به تعمیرات تخصصی اعلام حریق باید مورد بازرسی قرار گیرند. هر یک از این اجزاء به نوبه خود در تعمیرات اعلام حریق دارای اهمیت بوده و می‌تواند در صورت بروز خرابی، کل سیستم را دچار مشکل کند.

با توجه به حساسیت بالا و ایمنی که از این سیستم و تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق در زمان مناسب نصیب کاربران می‌شود، رسیدگی دقیق به این تجهیزات برای پیشگیری از بروز آسیب جدی به‌ آنها و انجام تعمیرات اعلام حریق در هر مورد کاملا ضروری است.

در نمونه‌های پیشرفته سیستم‌های اعلام حریق، هر یک از موارد به‌کار رفته در مجموعه دارای آلارم‌هایی با حافظه قابل ثبت بوده و ارورها و خطاها در آنها ثبت می‌شود.

این خطاها شامل همه موارد به صدا درآمدن آژیر اعلام حریق بدون بروز یا وجود آتش سوزی است که می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد. چنین مواردی را با نام اعلام کاذب می‌شناسند و دلیل بروز آنها وجود عوامل فرعی است که سیستم را فعال نموده است.

مطالعه بیشتر: درب اتوماتیک 






تعمیرات اعلام حریق





تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق

از اصلی‌ترین عوامل فعال شدن دتکتورهای دود در محل بدون وجود آتش سوزی می‌توان به حرارت متصاعد شده ناشی از سوخت غذا، حرارت بخاری، مصرف دخانیات و سیگار اشاره کرد. به علاوه عوامل انسانی مانند عجله در فعال کردن آلارم‌ها یا سوء نیت مغرضانه در این مورد نیز گاه باعث خطا در این مورد می‌شوند.

آلارم کاذب نیز در اثر فعال شدن شستی پانل به‌طور خودکار و به‌دلیل نقص فنی، از دیگر عواملی است که برای رفع آن در تعمیرات تخصصی اعلام حریق و تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق اقدام می‌شود.

پارازیت‌ها و تداخل امواج مغناطیسی، نوسانات دما، عدم تناسب دتکتور با حجم محیط و شرایط آن و نیز بالا بودن حساسیت دتکتورها می‌تواند از عوامل موثر در این زمینه به‌شمار آید.

آنچه باعث بروز این خطاها و نیاز به تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق در این بخش می‌شود مواردی نظیر اثر موبایل، UPS و نیز روشن و خاموش شدن تجهیزات هارمونیک‌زا نظیر لامپ خورشیدی، انواع چراغ‌های فلورسنت و هالوژن و... است.

برای اجرای بهینه تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق راه‌های مختلفی وجود دارد که بازدیدهای دوره‌ای در فواصل زمانی معین یکی از آنها هستند.

از بازدیدهای دوره ای لوازم اطفای حریق چه می‌دانیم؟

بازدید هفتگی، روشی است که در آن درصدی از شستی‌های پنل به‌طور رندوم انتخاب و بررسی می‌شوند. این روند با تکرار در هفته‌های بعدی کل سیستم را در مدت 6 ماه مورد بازبینی قرار داده و نیاز به تعمیرات تخصصی اعلام حریق را در آنها تشخیص می‌دهد. پیدا کردن موارد اشکال و رفع عیب نیز از موارد بعدی هستند که در مسیر تعمیرات تخصصی اعلام حریق به آن پرداخته می‌شود.

این روش در بازدید 6 ماهه کامل‌تر بوده و کلیه اتصالات و عوامل فرعی نظیر شستی‌ها، فلاشرها و اجزای متصل به زون و... چک و برچسب تایید (CERTIFICATE) دریافت می‌کنند. در این مورد از تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق نیز در صورت وجود و تشخیص هر نوع خرابی، نسبت به تعمیر سیستم اعلام حریق در همان بخش اقدام می‌شود.

تعمیرات اعلام حریق

برای اطمینان از عملکرد صحیح و به‌موقع سیستم اعلام و اطفای حریق و جهت تشخیص نیاز به تعمیرات تخصصی اعلام حریق، تست‌های سالیانه این سیستم در مسیر تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق بسیار مفید و الزامی هستند. کلیه دتکتورهای متصل به این سیستم در یک بازه حداکثر 3 ساله نیاز به بازبینی، تست و سرویس و بررسی عملکرد دارند. این روند باید در دوره های 6 ماهه، یک ساله و در نهایت سرویس‌های 3 ساله انجام گیرد.

در این دوره کلیه اجزاء شامل مدول‌های واسط و جداکننده‌ها، آژیر، فلش و شستی و در نهایت دتکتور دستی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت نیاز به تعمیر سیستم اعلام حریق مراحل آن طی تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق اجرا می‌شود.

از دیگر مواردی که در تست‌های سالیانه و تعمیرات تخصصی اعلام حریق چک می‌شوند، نشانگرهای خارجی یا ال ای دی ها هستند. به‌علاوه، مدارهای داخلی و باتری‌های پشتیبان در هر یک از این موارد نیاز به بازبینی داشته و در پروسه تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق به آنها نیز رسیدگی می‌شود.

بردهای به‌کار رفته در این مجموعه نیز از عوامل مهم و تاثیرگذار در پروسه تعمیرات اعلام حریق و تعمیرات تخصصی اعلام حریق هستند که باید مورد بازبینی قرار گیرند.

از تعمیر سیستم اعلام حریق چه می‌دانیم؟

علاوه بر تمام موارد و هشدارهای یکه جهت نگهداری از سیستم‌های اعلام و اطفای حریق وجود دارد، راه‌هایی نیز برای تعمیر این تجهیزات در هنگام بروز خرابی موجود است.

مشکلات این سیستم‌ها اغلب به شکل بروز آلارم کاذب یا اعلام حریق اشتباه صورت گرفته و با قطع نشدن صدای آژیر یا آلارم موجب سردرگمی و آشفتگی ساکنین و کاربران این سیستم‌ها می‌شود.

در این مورد تعمیر سیستم اعلام حریق الزامی بوده و باید در اسرع وقت صورت گیرد. در غیر این صورت موجب بی‌اعتمادی نسبت به آن شده و در صورت بروز آتش سوزی واقعی نیز، بی‌توجهی افراد را به دنبال خواهد داشت.

این اعلام کاذب می‌تواند با فعال شدن سنسورهای دود صورت گیرد که در این صورت باید به معاینه آنها پرداخت و در صورت نیاز نسبت به تعمیرات اعلام حریق در بخش مربوطه اقدام نمود.

تنظیم مجدد این سنسورها از راه‌حل‌های معمول و متداول است که در بسیاری موارد صدای بوق آلارم یا هشدار کاذب را قطع می‌کند. در غیر این صورت لازم است باتری‌های دستگاه مورد بازبینی قرار گرفته و در صورت نیاز نسبت به تعویض آنها اقدام شود. ریست کردن سیستم نیز یکی دیگر از راه‌های تعمیر سیستم اعلام حریق است که می‌توان تنظیمات لازم را پس از آن وارد کرده یا آن را به تنظیمات اولیه بازگرداند.

هر یک از این دو شیوه نیاز به اجرای تخصصی داشته و باید با مراعات نکات و موارد لازم صورت گیرد تا به نتیجه دلخواه برسد.

تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق 

شاید باور این نکته که عملکرد سیستم اطفاء حریق به دلیل وجود لایه‌ای از گرد و غبار یا خاک مختل می‌شود قدری دشوار باشد. اما در موارد زیادی برای تعمیرات و نگهداری سیستمهای اعلام و اطفای حریق کافی است آنها را از مواد آلاینده، تار عنکبوت و تخم حشرات، گرد و غبار و امثال آن پاک کنیم. با این کار حسگرها بار دیگر وظایف خود را به خوبی انجام داده و بروز حریق را اعلام می‌کنند.

دمنده هوا وسیله مناسبی برای این مرحله از تعمیرات تخصصی اعلام حریق است که در صورت ادامه صدای بوق آلارم حتی پس از خروج باتری، از آن برای تمیز کردن مسیر و به نوعی تعمیرات اعلام حریق استفاده می‌کنیم.

سخن آخر: تعویض حسگرهای دود و تعمیرات اعلام حریق!

یک نکته مهم دیگر در بحث تعمیرات تخصصی اعلام حریق توجه به عمر مفید حسگرهای دود و محدودیت آن است. در هر شکل که از سیستم اطفاء حریق استفاده نموده یا حتی آن را بی‌مصرف گذاشته باشید، لازم است حسگرهای دود را در زمان منقضی تعویض نموده و نمونه‌های تازه را جایگزین آنها نمایید. در غیر این صورت احتمال بروز اشتباه و صدور فرمان آلارم کاذب در آنها وجود دارد.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم اطلاعات تکمیلی در این مورد را از سایت‌های معتبر و مشاوره با اهل فن و افراد کارآزموده در این زمینه دریافت نموده و نسبت به تعمیر و نگهداری سیستم اعلام حریق به شکل بهینه اقدام نمایید.

مطالعه بیشتر: تعمیر و نصب دزدگیر مغازه


محصولات مرتبط

شرکت اشل عرضه کننده مدرنترین تجهیزات دربهای اتوماتیک و دوربینهای مدار بسته ، به پشتوانه 21سال فعالیت درخشان در بازار ایران ، شرح خدمات و زمینه‌های فعالیت خود را به شرح زیر ارائه می نمایدشرکت اشل عرضه کننده مدرنترین تجهیزات دربهای اتوماتیک و دوربینهای مدار بسته

مشاهده محصولات

آخرین مقاله‌ها

برای دریافت مشاوره و بازدید رایگان تماس بگیرید

نیاز به راهنمایی دارید؟

میتوانید با شماره ی زیر تماس بگیرید تا با ما در ارتباط باشید

تماس با ما

نیاز به اطلاعات بیشتر دارید؟

میتوانید در صفحه زیر درباره شرکت اشل اطلاعات بیشتر بدست بیارید

درباره ما