آموزش نصب دوربین مداربسته AHD
مقالات
نصب دوربین مداربسته AHD نیز مانند سایر وسایل الکترونیکی به دانش و تخصص ویژه ای نیاز دارد. اکثر شرکت هایی که در زمینه فروش این تجهیزات فعالیت می کنند، افراد ماهر و باتجربه ای را نیز در اختیار دارند که می توانند خدمات نصب و راه اندازی سیستم های AHD را برای مشتریان انجام دهند.
برای نصب دوربین مداربسته AHD ، به یک سری تجهیزات و لوازم نیاز است که نصاب دوربین مداربسته، باید بر طرز کار و روش نصب آن ها تسلط کامل داشته باشد. انواع تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته AHD عبارتند از: دستگاه دوربین مدار بسته، دستگاه ضبط کننده دیجیتال (DVR)، کابل تصویر و کابل شبکه، هارد دیسک، کابل های برق، منبع تغذیه برای دوربین، داکت، بست پلاستیکی و کاور دوربین.
برق کشی، مهم ترین مرحله نصب دوربین مداربسته AHD
مهم ترین و اساسی ترین مرحله در نصب دوربین مداربسته AHD ، نصب سیم ها و کابل های برق مربوط به سیستم است. روشی که برای سیم کشی به کار می رود و انتخاب کابل های مناسب، تعیین کننده کیفیت تصاویر دوربین هستند. یکی از مسایل مهم در نصب کابل های برق، انتخاب یک مسیر مناسب برای عبور کابل است؛ بدیهی است کوتاهترین راه، بهترین خواهد بود. اگر مسیر عبور کابل های دوربین مداربسته طولانی شود، سیگنال ها و امواج به صورت نویز بر روی تصویر نهایی تأثیر می گذارند. بهتر است محل نصب دوربین مداربسته AHD، به دقت توسط کارشناس بررسی شده و محل دقیق قرار گیری داکت ها، کابل ها و سایر تجهیزات مشخص گردد.
برای نصب آسان کابل و سیم های برق، محافظت سیم در برابر تغییرات محیطی و ایجاد ظاهری زیبا در مکان مورد نظر، تجهیزات پلاستیکی مخصوصی برای این کار استفاده می شوند که با نام "داکت" در بازار معروف هستند. داکت ها از جنس پی وی سی مقاوم ساخته شده است و به عنوان یک مسیر عبوری امن برای کابل و سیم به کار می رود. داکت ها در مدل های مختلف برای نصب دوربین مداربسته AHD مورد استفاده قرار می گیرند.
نکات مهم در هنگام نصب دوربین مداربسته AHD ـ ارزیابی دقیق شرایط محیط از نظر نظر نور، رطوبت، دما، ارتفاع، زاویه دید و ...
ـ هدف مشتری از نصب دوربین مداربسته AHD
ـ تهیه یک نقشه کلی از منطقه مورد نظر
ـ بررسی شرایط محل برای شروع عملیات سوراخکاری به منظور جلوگیری از وارد شدن خسارت به محل نصب
ـ تعیین مکان هایی که باید سوراخکاری شوند یا حفره در آن ها ایجاد شود
ـ مشخص کردن محل دقیق عبور کابل ها و علامت گذاری آن
ـ نصب صحیح و اصولی داکت ها، لوله فلکسی و لوله های فلزی
ـ برش کابل برق در ابعاد و اندازه مناسب ( امکان نصب کابل برق مشترک برای چند دوربین وجود دارد. از کابل اصلی می توانید چند انشعاب فرعی تهیه کنید. استاندارد برق را در این مورد فراموش نکنید)
ـ قرار دادن کابل های برق در داخل محفظه داکت و لوله ها
ـ نصب آداپتور برای منبع تغذیه دوربین (استفاده از یک دستگاه آداپتور به طور جداگانه برای هر دوربین، لازم و ضروری است)
ـ نصب دوربین مداربسته AHD (فیش های دوربین مداربسته و فیش دستگاه DVR باید به طور مجزا در محل مخصوص خود نصب شوند)
ـ روشن کردن دوربین و بررسی تصویر (اگر پس از روشن کردن دوربین، اختلالی در تصاویر مشاهده کردید، کابل ها یا فیش ها را مجدداً چک کنید. مطمئن شوید که هیچ منبع تداخل کننده ای در نزدیکی دوربین قرار ندارد.)
ـ تنظیم موارد فنی دوربین از طریق منوی تنظیمات (اگر بیش از یک دوربین مداربسته در سیستم خود نصب کرده اید باید هر کدام را به طور مجزا تنظیم کنید.)
ـ نصب هارددیسک بر روی دستگاه DVR
ـ فرمت کردن هارددیسک
ـ تنظیم زمان بندی، نور، تاریخ و سایر موارد برای دوربین مداربسته
نکات تکمیلی در نصب دوربین مداربسته AHD
علی رغم اینکه نصب دوربین مداربسته AHD توسط فرد ماهر صورت می گیرد اما لازم به ذکر است که هماهنگی قسمت های مختلف یک سیستم مداربسته آنالوگ برای ارائه یک تصویر با کیفیت، امری ضروری است. تمام کابل های برق از نظر ضخامت کابل برق باید با ولتاژ و آمپر منبع تغذیه همخوانی داشته باشد؛ از طرفی دیگر، توان مصرفی دوربین مداربسته AHD نیز باید از سوی منبع تغذیه به درستی تأمین گردد. اگر آداپتور به درستی در محل مخصوص خود نصب نشود، جریان و ولتاژ بسیار بالایی به سمت دوربین و کابل ها روانه می شود که باعث سوختن قطعات الکترونیکی حساس خواهد شد.
فیش هایی که برای اتصال به DVR در نظر گرفته می شوند باید برای این کار طراحی شده باشند. همه فیش های سیستم های نظارتی به صورت چند لایه ساخته شده اند که از تداخل امواج و ایجاد نویز در تصویر جلوگیری می کنند. نصاب دوربین در نمایندگی فروش دوربین های آنالوگ به تمام این موارد واقف است و شما با اطمینان خاطر می توانید نصب دوربین مداربسته AHD را به او بسپارید.